Home Reviews Game Review Destiny 2: The Witch Queen – Bungie weet Destiny 2 nog...

[Review] Destiny 2: The Witch Queen – Bungie weet Destiny 2 nog meer te verbeteren

Destiny 2 zit ondertussen in zijn vijfde jaar en heeft sinds kort een spiksplinternieuwe uitbreiding. Deze nieuwe uitbreiding is de vierde grote uitbreiding en brengt een nieuwe verhaal met zich mee die dieper ingaat op verschillende stukjes lore en ook verbindingen legt met het eerste spel. Met The Witch Queen weet Bungie een ijzersterk vijfde jaar te beginnen, maar wat maakt het nu zo goed?

Destiny staat bekend om het hebben van enorm veel lore, maar het vertellen van deze lore wordt vaak niet echt goed uitgevoerd. Hier heeft The Witch Queen geen last van. Deze uitbreiding brengt de spelers een uitermate goede climax tegen Savathûn. Dit personage kennen Destiny-veteranen waarschijnlijk maar al te goed. Dit aangezien Savathûn veel banden heeft met andere tegenstanders van de Guardians en bovendien met veel van de gebeurtenissen van doen had. Al sinds het eerste Destiny spel wat alweer uit 2014 kwam. Het is nu alleen tijd om de Witch Queen voor altijd te stoppen.

Tijdens de jacht op Savathûn is het niet alleen maar binnendringen tot haar locatie met een episch gevecht. Nee, je krijgt stukje bij beetje meer te weten over wie ze nu eigenlijk is en waarom ze doet wat ze doet. Dit terwijl verschillende plottwists je constant laten opletten. Niets is namelijk meteen wat het lijkt.

Campaigns worden interessanter

Als je Destiny 2 hebt gespeeld weet je vast dat de verhalende missies erg beperkt zijn in de uitvoering. Ze zijn meestal dat je erg beperkt dingen hoeft te doen om verder te komen in de levels. Raids zijn hierin stukken uitgebreider en dat vind ik zelf altijd erg jammer. De reden dat ik de meeste shooters niet zo boeiend vind, is het feit dat het alleen maar rennen en schieten is. Daarom is het leuk om te zien dat The Witch Queen wat meer puzzel mechanics naar de verhaallijn brengt om de gameplay wat gevarieerder te maken. Dit is dan ook één van de redenen dat deze uitbreiding interessanter is dan anderen.

Een ander punt wat de campaign interessant maakt zijn nieuwe vijanden. Buiten Savathûn zijn er ook verschillende nieuwe vijanden die het je extreem lastig kunt maken. Zo zal de één je in met een enkele hit kunnen afmaken en zal een ander zichzelf kunnen reviven. Zeker op de hogere moeilijkheidsgraden zullen de nieuwe vijanden vragen voor tactisch spel. Waarschijnlijk zul je je spel hier flink op moeten aanpassen.

Eindelijk wapens maken

Naast de campaign zijn een heleboel andere elementen ook weer toegevoegd. Zo is er natuurlijk een nieuwe Raid, gebieden om te verkennen en verschillende kleinere missies. Deze uitbreiding geeft spelers eindelijk de kans om zelf wapens te maken. Het nieuwe systeem kan nog wel wat Quality of Life gebruiken, maar het zorgt voor een nieuwe manier om aan de beste wapens te komen. Je zult nog steeds moeten grinden. Je hebt namelijk enorm veel geld en materiaal nodig om het perfecte wapen te maken. Er is alleen wel een verschil met de vroegere manier: je hebt minder tot geen RNG. Je hoeft niet meer te bidden tot de RNG-Goden, je kunt nu gewoon uren gaan spelen voor exact dat wat je nodig hebt.

Missers

The Witch Queen zou oorspronkelijk vorig jaar al verschijnen maar, vanwege een virusje waar je waarschijnlijk wel van hebt gehoord werd het uitgesteld tot nu. Het team had namelijk door de pandemie wat vertraging opgelopen en liever een volledig afgewerkte uitbreiding dan een afgeraffeld zooitje natuurlijk. Daarom is het ook jammer dat deze uitbreiding relatief veel bugs en glitches heeft. Het verpest soms een beetje de beleving. Dit valt al helemaal op aangezien Bungie en Destiny bekend staan om een hoge kwaliteit afwerking. Daarom verwacht ik ook wel dat patches dit punt oplossen in de komende paar maanden.

Iets anders waar ik echt van hoop dat Bungie gaat aanpakken is een introductie. Zelf ben ik halverwege de jaren begonnen met Destiny 2 en toen was er al zo veel content, zo ongelooflijk veel verschillende aspecten en de tutorial blijft enorm minimaal. Ik zou erg graag zien dat beginnende spelers een optie krijgen voor een uitgebreide tutorial te volgen (en eventueel terugkomende spelers ook). Als beginner zul je namelijk niet goed in alle content komen en dat is gewoon zonde. Als je dat wel komt krijg je namelijk een enorm vette ervaring.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
8.5
Vorig artikelTinQ Actie tanken voor de prijs van 20 jaar geleden per direct gestopt
Volgend artikel‘Kinderen voor Kinderen pakt uit’ met een nieuwe reeks!
review-destiny-2-the-witch-queen-bungie-weet-destiny-2-nog-meer-te-verbeterenBungie weet met The Witch Queen één van de beste (zo niet beste) verhalen binnen de franchise te vertellen. Daarnaast biedt het zoveel extra's die het spel op veel vlakken verbeteren. Zo zijn de nieuwe wapens en vaardigheden goeie toevoegingen. Het heeft wel nog wat bugs, maar ik ben er zeker van dat Bungie hier nog tijd in gaat stoppen. Ik kan nog duizend woorden schrijven over alles wat er precies toegevoegd is, maar samengevat komt het op hetzelfde neer: The Witch Queen is een must-have uitbreiding voor Destiny 2-fans. Heb je Destiny 2 nog niet eerder gespeeld? Het basisspel is gratis te downloaden en te spelen op elk platform. Reviewgame gespeeld op Xbox Series X. Ook verkrijgbaar voor PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series S en PC.