Home Nieuws TV Nieuws ‘Kinderen voor Kinderen pakt uit’ met een nieuwe reeks!

‘Kinderen voor Kinderen pakt uit’ met een nieuwe reeks!

©BNNVARA

Elke week gaan twee kinderen uit het koor op bezoek bij een bekende Nederlander die alles weet over een liedje van het laatste album ‘Worden wat je wil’. Na een leuke dag waarin de koorkinderen meekijken in het leven van de BN’er, mag deze optreden in een nieuwe videoclip van Kinderen voor Kinderen. Aan de hand van zang- en danslessen wordt de bekende gast klaargestoomd als gastartiest in het koor. Dit seizoen zingen en dansen zanger Jeangu Macrooy, youtuber Nienke Plas, goochelaars Steven en Jamie Kazàn, weervrouw Willemijn Hoebert, presentator Jurre Geluk, atleet Churandy Martina, zangeres Lakshmi en TikTokker Pieter Valley mee met de koorkinderen. De presentatie is dit seizoen in handen van Ridder van Kooten. ‘Kinderen voor Kinderen pakt uit’ is vanaf 12 maart elke zaterdag om 09.30 uur te zien bij BNNVARA op ZAPP.

Koorkinderen Julia en Nova gaan op bezoek bij Jeangu Macrooy. Toen hij vorig jaar tijdens het Eurovisie Songfestival optrad voor 183 miljoen mensen, liet hij al horen dat hij Surinaamse roots heeft. Daarom mag Jeangu meedoen in het nummer ‘Wereldburger’. Terwijl ze nietsvermoedend aan het vloggen is, wordt Nienke Plas verrast door koorkinderen Juul en Saar. Ze mag optreden in de clip van ‘Worden wat je wil’. Het lied is Nienke op het lijf geschreven, want zij is alles geworden wat ze wil: vlogger, actrice, zangeres, presentatrice én comedian. Ook gaan de koorkinderen langs bij TikTokker Pieter Valley, met wie ze een Juf Ellen TikTok opnemen in het thema ‘Te laat’. Goochelaars Steven en Jamie Kazàn treden op met het lied ‘Gadverdamme’ en leren koorkinderen Kaz en Bram een smerige truc. ‘Steken en Prikken’ presentator Jurre Geluk mag meedoen met het nummer ‘Thuis op Safari’. Zangeres Lakshmi laat zien dat ze niet alleen goed is in zingen en pianospelen. Zij danst erop los in het nummer ‘Dans alleen’. Snelste man van Nederland Churandy Martina doet mee met ‘Zij aan Zij’ en weervrouw Willemijn zingt en danst mee met het lied ‘Help de walvis’.

Gouden Plaat 42e album ‘Worden wat je wil’

Het album ‘Worden wat je wil’ is inmiddels meer dan 25.000 keer over de fysieke en digitale toonbank gegaan en heeft daarmee de gouden status bereikt. Het koor werd vorige week verrast met een Gouden Plaat. Voor het album werd o.a. samengewerkt met Lucia Marthas en rapper Donnie. De muziek werd geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis. De titelsong ‘Worden wat je wil’ werd geschreven door schrijver Mark Haayema en is een grote hit. De videoclip is binnen vijf maanden maar liefst 6 miljoen keer op Youtube afgespeeld en bijna 4,5 miljoen keer gestreamd via Spotify. Ook wordt het door jong en oud in TikTok-video’s gebruikt. ‘Worden wat je wil’ was tevens het thema van de Kinderboekenweek 2021.

Bron en foto: ©BNNVARA