Home Reviews Game Review Mindset – prima concept, slechte uitvoering

[Review] Mindset – prima concept, slechte uitvoering

Puzzelgames behoren tot mijn favoriete spelgenres. Zeker in VR waar de extra dimensie vaak wat bijzonders toevoegt. Daarom was ik ook erg enthousiast over Mindset toen ik er van hoorde. Helaas bleek mijn ervaring een stuk minder leuk. Waarom dat leg ik uit in deze review. Maar voor ik dat doe: ik heb het spel in een goed verlichte omgeving gespeeld, andere spellen hebben in exact dezelfde condities geen problemen.

Puzzels zijn een goede uitdaging

Het goede aan mindset zijn de puzzels. Hoewel het concept in iedere puzzel hetzelfde is, blijft het divers. Je moet namelijk tandwielen op een kubus plaatsen om zo de draaiende te koppelen aan de stilstaande groene. Hiervoor krijg je een beperkt aantal tandwielen van verschillende groottes die op een specifieke manier op de kubus moeten om de puzzel op te lossen. Naast standaard pilaren krijg je ook te maken met tandwielen die je met een touw verbindt, pilaren die alleen onder specifieke condities uit de kubus steken (zoals door zwaartekracht) en meer. Hoewel het spel erg makkelijk begint, gaat de moeilijkheidsgraad snel genoeg omhoog om de aandacht er bij te houden. Dit doet het spel ook door middel van het vertellen van een verhaal. Persoonlijk vond ik het niet noodzakelijk en vooral irritant als ik een level wilde resetten dat ik alles opnieuw moest aanhoren.

Het is een leuke touch dat je puzzelt in verschillende omgevingen en het is leuk dat daar wat aandacht aan is besteed, maar als je dat al doet, had ik toch graag iets meer connectie gezien met het verhaal. In plaats van random feitjes over haaien of over wanneer je breindood bent.

Slecht werkende besturing

Mindset prijst zichzelf op het gebruik van handtracking en hoewel ik daar zo nog op terugkom, wilde ik het hebben over de controllers. Volgens de Store-omschrijving moet de game ook de Touch Controllers ondersteunen. Dit doet het echter erg slecht. Er wordt totaal geen uitleg gegeven dat je thumbstick bijvoorbeeld het draaien van de kubus is. Terwijl het normaal met vastpakken werkt. Het voelt alsof het de week voor release er snel is in gegooid.

De handbesturing werkt ook niet helemaal lekker en soepel. Zelfs op klaarlichte en zonnige dagen of met veel lampen in de avond had ik regelmatig dat die de handeling niet goed deed. Zo greep die vaak genoeg een tandwiel terwijl ik een pilaartje wilde bewegen of andersom. Nu zou er daarvoor een verschil moeten zitten in pinchen en een vuist maken, maar in praktijk was dat amper het geval.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
3.0
Vorig artikelMVV contracteert Özgür Aktas
Volgend artikelFerdy Druijf versterkt PEC Zwolle
review-mindset-prima-concept-slechte-uitvoeringHoewel het concept van de puzzels mij enorm aansprak, is de game voor mij een flinke teleurstelling gebleken. Choppy controls die lang niet alle bewegingen goed oppakte, overbodig verhaal en niet werkende ondersteuning voor de controllers maakt het dat de uitvoering jammerlijk slecht is. Hoewel de titel maar €9,99 is, zijn er veel betere titels van Carbon Studio beschikbaar.