Home Nieuws Sport Nieuws Ferdy Druijf versterkt PEC Zwolle

Ferdy Druijf versterkt PEC Zwolle

Ferdy Druijf © P{EC Zwolle Media

PEC Zwolle heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt. De Blauwvingers hebben een akkoord bereikt met Rapid Wien over de huurovereenkomst van Ferdy Druijf. De 25-jarige spits maakt voor een jaar de overstap van Wenen naar Zwolle.

Druijf staat al anderhalf jaar onder contract bij de club uit Oostenrijk, maar speelde daarvoor bij AZ. Op huurbasis speelde de aanvaller ook nog voor N.E.C. Nijmegen en KV Mechelen. Vier jaar terug werd Druijf bovendien topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

Marcel Boudesteyn over de nieuwe aanwinst: ,,Ferdy is een grote, sterke spits met veel beweging en diepgang. Hij is een type aanvaller die negentig minuten lang aan het sleuren is en dus beschikt over een groot loopvermogen. Ferdy is sterk door de lucht, maar ook over de grond en staat te boek als een goede afmaker. Ik ben dan ook heel blij dat we hem er dit seizoen bij hebben.”

Ferdy Druijf: ,,Ik ben blij dat ik komend seizoen voor PEC Zwolle aan de slag kan in de Eredivisie. De club staat al jaren voor aantrekkelijk, aanvallend voetbal en heeft dat zeker vorig seizoen laten zien. Daarnaast zit het hier altijd vol en heeft iedereen enorm veel zin in de rentree in de Eredivisie. Voor mij geldt hetzelfde en ik kijk dan ook uit naar de eerste thuiswedstrijd.”

Bron en foto ©PEC Zwolle Media