Home Reviews Game Review Marvel’s Spider-Man Remastered

[Review] Marvel’s Spider-Man Remastered

Marvel is jaren de grootste speler op het superheldengebied met enorme successen in de bioscopen. De spellen met de bekende helden wilt echter niet altijd even goed lukken. Marvel’s Spider-Man is daar nog altijd een uitzondering op. Oorspronkelijk is het spel in 2018 verschenen op de PS4, maar nu met de PS5 kon een upgrade natuurlijk niet uitblijven. Het enige “nadeel” hij is alleen te halen bij de aanschaf van Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition.

Ik ga hier niet uitgebreid het hebben over hoe goed het verhaal en de gameplay wel niet is. Nee want dat wisten we al van het origineel. De PS5-versie heeft hier namelijk alleen maar verbeteringen aan toegevoegd. Daarnaast is alle DLC ook meteen aanwezig in de Remastered uitvoering.

Wat is er dus allemaal aangepast in deze Remastered en is dat een goed ding? Kort gezegd zijn alle aanpassingen echt top uitgevoerd en het zorgt bijna voor het gevoel dat het een nieuw spel is. Niet alleen zijn veel van de wereld-elementen zoals gebouwen opnieuw gemaakt, nee ook personages hebben een nieuw laagje levendigheid gekregen. De inwoners van New York voelen nog realistischer aan en niet zo’n beetje ook.

Natuurlijk zorgt de betere kracht van de PS5 niet alleen voor wat nieuwe plaatjes en betere scenes, maar ook voor licht wat realistischer aanvoelt, reflecties in ramen, spiegels en water waar je u tegen zegt en is New York in zijn algeheel levendiger. Dit vooral omdat er meer tegelijk geladen kan worden door de console.

Mocht je niet zoveel geven om de grafische verbeteringen, dan kun je ook kiezen hier wat minder van te nemen. In ruil daarvoor krijg je een framerate van 60 fps.Je merkt daadwerkelijk een enorm verschil in de soepelheid van het spel, maar eerlijk de ray-tracing, schaduwen en belichting is veel indrukwekkender.

Daarnaast zorgt haptic feedback voor een nieuwe ervaring van spelen. Door het gebruik van deze speciale functie van de Dualsense krijgt het spel niet alleen een leuke extra, maar zelf een extra laag diepgang en immersie met zich mee.

Als bonus zijn er nog wat extra trofeeën en Spider-Man pakken toegevoegd. Ook voor de GOTY-editie eigenaren zit er nog wat extra’s in naast de betere technische aspecten.

Conclusie

Marvel’s Spider-Man Remastered blijft een ijzersterke game. Alle elementen die het originele spel geweldig maakten zijn natuurlijk aanwezig. Bovendien zijn een lading Quality of Life verbeteringen aan toegevoegd. Een Peter die beter bij de voice actor past, een resolutie en performace keuze voor de 60fps liefhebbers of de ray-tracing liefhebbers. Het toevoegen van de verbeterde plassen (wink wink)

Ja het is jammer dat je je save-bestanden niet kunt overzetten en er geen upgrade mogelijkheid is voor de Game of the Year editie. Je hebt echter voor maar ongeveer €15,- Miles Morales al geüpgraded en dat is 100% het geld waard. Ook voor spelers van het origineel.

Cijfer: 9.2

Vorig artikel[Review] Sackboy: A Big Adventure
Volgend artikel[Review] PS5 Dualsense (met hulp van Astro’s Playroom