Home Reviews Game Review Kingdom Hearts: Melody of Memory

[Review] Kingdom Hearts: Melody of Memory

Square Enix keert dit jaar terug naar de wondere wereld van Kingdom Hearts. Een franchise die al sinds 2002 een verhaal probeert te vertellen, maar niemand weet nou echt hoe het zit behalve de bedenker. In Melody of Memory ga je met muziek de gehele geschiedenis af van de serie.

Vanaf de eerste teaser van Melody of Memory werd er het vermoeden opgewekt dat het spel verdergaat waar deel III is opgehouden en in zekere zin is dat ook het geval. Je gaat zit eigenlijk constant in het hart van Kairi te zoeken naar Sora. Sora is aan het einde van KH III verdwenen en zijn vrienden zetten alles op alles om hem te vinden. Helaas beperkt de echt nieuwe informatie zich wel tot een beperkte hoeveelheid en is het vooral een trip down memory lane (ook zeker niet verkeerd).

Dat is dan meteen het enige echt negatieve aan het spel. Afgezien van een paar persoonlijke voorkeuren zoals meerdere outfits voor bijvoorbeeld Sora is er niet echt iets aan te merken op het spel.

De gameplay is namelijk echt geweldig opgezet. Iedereen kan wel het verhaal voltooien en voor de echte diehards is het mogelijk om de moeilijkheidgraad flink op te schroeven. Voor de verzamelaars is er een enorme lading aan collectibles waar je wel wat uren mee zoet bent voor je alles in je bezit hebt.

De muziekbattles worden daarnaast duidelijk uitgelegd en laten je op je gemak wennen aan hoe het spel speelt. Je leert te timen en na een tijdje speel je bijna automatisch het spel. Je gaat compleet op in het ritme. Daarnaast kun je voor de afwisseling de vrijgespeelde levels ook in andere modi spelen zoals een one-handed modus of een performance-mode. Beiden brengen een nieuwe uitdaging naar de tafel.

Mocht je het even beu zijn om alleen te spelen dan kun je kiezen om multiplayer te spelen. Dit kan tegen CPU’s, lokale tegenstanders of door online te spelen. Deze battles brengen nieuwe uitdagingen naar voren door power ups die je kunt gebruiken om je tegenstander het leven zuur te maken. Het is zeker aangeraden om dit even te proberen.

Grafisch is het spel niet heel bijzonder, maar ook zeker niet slecht. Het houdt goed de Kingdom Hearts stijl aan en dat is een positief punt. Het is weer enorm kleurrijk en genoeg verschillende vijanden om niet verveeld te raken daarmee.

Maar grafisch is niet het belangrijkste van MoM, het draait hier om de muziek en tja als je de serie al kent dan weet je een beetje wat je te wachten staat. Weet je dat nog niet wees voorbereid om verslaafd te raken. Van nieuwe versies van klassieke Disney-nummers tot compleet unieke muziek je hebt het allemaal in Kingdom Hearts. Met zo’n 150 nummers heeft dit spel echt één van de beste soundtracks van minimaal het jaar.

Conclusie

Melody of Memory is een geweldig mooie game die echt voor de liefhebbers van de geweldige Kingdom Hearts muziek is gemaakt. De gameplay is geweldig en de muziekkeuze is bijna perfect. Mocht je echter vooral het stukje extra verhaal willen weten kun je beter het spel overslaan. Die 15 minuten zijn prima online te vinden.

Cijfer: 8.0

De review is gebaseerd op de PS4-versie, hij is ook verkrijgbaar op de Xbox One en Nintendo Switch.

Vorig artikelDe trailer van Amazon’s nieuw YA serie is nu beschikbaar
Volgend artikelBetaalbare high-end telefoons van realme inclusief abonnement vanaf nu verkrijgbaar in Nederland