Home Reviews Game Review Kingdom Hearts 3 Re:Mind

[Review] Kingdom Hearts 3 Re:Mind

Kingdom Hearts 3 kwam iets meer dan een jaar geleden uit, maar velen waren geshockeerd door het einde. Re:Mind gaat hier iets aan doen.

Heb je deel drie nog niet gespeeld lees dan niet verder als je geen spoilers wilt. Een review van de DLC is namelijk onmogelijk zonder spoilers over het einde van het hoofdspel.

Twee delen

Re:Mind bestaat eigenlijk uit twee delen. De eerste zie je wat er gebeurt wanneer Sora aan het einde van Kingdom Hearts 3 besluit Kairi te redden. Het tweede gedeelte, de Limitcut Episode laat je zweten tegen de originele Organisation XIII.

Wanneer Sora zijn Power of Waking gebruikt om achter Kairi aan te gaan wisten we alleen maar dat het lukte. Kairi was namelijk aanwezig met iedereen op het einde van het basisspel. Sora verdween echter zonder enige vorm van uitleg. Daar komt Re:Mind in beeld. In Re:Mind zie je dat Sora terug naar de Final World gaat en vanaf daar zijn zoektocht begint. Echter als die dit doet, verliest die zijn krachten. Sora gaat akkoord en de zoektocht begint. Om Kairi’s hart terug te vinden moet je door de harten van de zeven guardians gaan om zo stukjes van haar hart te vinden.

Dit gebeurt door middel van tijdreizen. Het hart van Sora uit het heden gaat terug in de tijd tot vlak voor het laatste gevecht plaatsvindt. Hier verplaatst die zich van Guardian tot Guardian om alle stukjes te verzamelen. Nu klinkt dat redelijk saai het laatste gedeelte opnieuw spelen. Het resulteert echter dat je andere Guardians dan Sora kunt besturen. Niet alleen Riku, maar ook Mickey, Roxas, Aqua en Ventus zitten tussen de speelbare personages. Doordat je het gevecht vannuit hun ogen bekijkt zie je andere invallen en zijn er extra scenes verhaal te vinden. Zo kom je er bijvoorbeeld ook achter wat de Guardians moesten doen om Kingdom Hearts weer te sluiten terwijl jij met Sora Xehanort flink stond af te ronselen.

De Limitcut episode is een stukje gelimiteerder. Hier vinden ze data van Sora in een computer, maar om daar genoeg informatie uit te halen wordt Sora in een simulatie gestopt waarin die tegen de Organisation moet vechten. Deze Organisation is echter een stukje lastiger en het is dan ook aangeraden goed voor te bereiden voor je eraan begint. Denk hierbij aan de Ultima Blade en het maximale level hebben. Wanneer je dit hebt afgerond verschijnt er nog een geheime bossfight die ook weer iets onthuld over het lot van Sora.

Kwantiteit

De DLC is 30 euro en hoewel dat duur is voor DLC, is het het voor mij wel waard geweest. Ik haatte het onverklaarde einde en dit gaf wel meer sluiting. Daarnaast waren de nieuwe gevechten en de limitcut episode een flinke uitdaging waardoor ik toch wel weer flink wat uren in Kingdom Hearts erbij heb gestopt.

Conclusie

Voor dertig euro is het misschien wat aan de dure kant, maar Re:Mind geeft fans van de Kingdom Hearts serie een waardevolle extra sluiting aan het verhaal wat sinds Kingdom Hearts op de PlayStation 2 al aan de gang is. Heb je tien euro extra over? Dan raad ik tevens zeker aan de concert versie te kopen. Het concert is enorm mooi qua kwaliteit en staat hier regelmatig op de achtergrond aan. Zo ook tijdens het schrijven van deze review.

Cijfer: 8,3