Home Nieuws Film nieuws Area51 Youtuber Govert Sweep schittert in Nederlands kortste sci-fi film ooit

Area51 Youtuber Govert Sweep schittert in Nederlands kortste sci-fi film ooit

De 21-jarige Youtuber Govert Sweep, die vorig jaar september landelijke bekendheid haalde doordat hij afreisde naar de Amerikaanse geheime legerbasis Area51, heeft de hoofdrol te pakken in de kortste science fiction film ooit. Sweep, die bekend staat om zijn avontuurlijke video’s en zijn fascinatie voor urban exploring, wordt in deze film gevolgd terwijl hij inbreekt in de toekomst, op zoek naar buitenaards leven. Vandaag postte de bekende Youtuber een link naar de film op zijn Instagram account. Vanaf vandaag is de film ‘Kom in de Kas’ in zijn geheel te bekijken via www.komindekas2020.nl. In de film zien we Sweep in het donker een mysterieuze kas binnendringen, nadat hij een anonieme tip heeft gekregen met complottheorieën. Zo zouden er daar buitenaardse experimenten worden uitgevoerd op planten. In korte, spannende scènes wordt een achtervolging geschetst langs hyper-futuristisch ogende decors vol techniek, robots en geavanceerde kweekmethodes. Hoewel de film dus nog geen 4 minuten duurt, maken de beelden onophoudelijk nieuwsgierig naar wat er in de kassen te ontdekken is.

Futuristisch blijkt hedendaags

De film ‘Kom in de Kas’ is gemaakt op initiatief van het gelijknamig event, georganiseerd door de Nederlandse glastuinbouw op 4 en 5 april 2020. De sector loopt wat betreft techniek en innovaties wereldwijd voorop. En dat is precies wat Kom in de Kas wil laten zien met deze film: want hoewel de film surrealistisch lijkt, zijn alle beelden geschoten in echte kassen. Via de website www.komindekas2020.nl is daarom niet alleen de film zelf te bewonderen, maar ook de ‘behind the scenes’. Daarin laat Govert Sweep de kijker zien hoe de film gemaakt is en welke geavanceerde technieken in kassen daadwerkelijk worden gebruikt: van robotarmen tot futuristisch ogende roze lichttechniek.

Tijdens de open dagen op 4 en 5 april van dit jaar kunnen bezoekers tijdens Kom in de Kas met eigen ogen de meest futuristische glastuinbouw-technologieën zien en meer te weten komen over wat er schuil gaat achter de florerende en ultra innovatieve glastuinbouw in Nederland.

René van Dop, landelijk voorzitter van Kom in de Kas is trots op de film met YouTube-ster Govert Sweep: “Voor deze editie van Kom in de Kas wilden we vooral het innovatieve karakter van de sector uitlichten en jonge stedelingen enthousiast maken. Wat we met de film willen laten zien is dat je niet naar plekken als Area51 hoeft te gaan om futuristische technieken van dichtbij te bekijken. Door zijn fascinatie voor het onbekende en zijn hang naar avontuur zagen we in Govert de perfecte hoofdrolspeler. We zijn heel blij met de samenwerking en hopen dat we heel veel mensen enthousiast maken voor een bezoek in april.”

http://www.komindekas2020.nl/