Home Games Rainbow Six Benelux League Seizoen 5 start 22 april

Rainbow Six Benelux League Seizoen 5 start 22 april

Seizoen 5 van de Rainbow Six Benelux League met een prijzenpot van € 15.000 start op 22 april. Acht teams nemen het gedurende zeven weken tegen elkaar op, waarna de beste vier teams elkaar tijdens de Rainbow Six Benelux League Seizoen 5 offline finales ontmoeten en uit gaan maken wie er met € 6.000 (eerste plaats) naar huis gaat.

Twee teams hebben zich reeds geplaatst voor de Rainbow Six Benelux League op basis van hun prestaties tijdens Rainbow Six Benelux League Seizoen 4, namelijk ‘Gekoloniseerd’ (voormalig Trust Gaming) en ‘Epsilon Esports’. De overige zes teams komen voort uit de kwalificaties. De eerste kwalificaties voor Seizoen 5 worden gespeeld op 18 en 19 maart, de tweede kwalificaties op 25 en 26 maart. De play-offs op 1 en 2 april maken uiteindelijk uit wie er onderdeel worden van de Rainbow Six Benelux League, die op 22 april van start gaat.

De speeldagen van Seizoen 5 van de Rainbow Six Benelux League, die plaatsvinden tussen 22 april en 4 juni, zijn gedurende zeven weken wekelijks op woensdag en donderdag en zijn live te volgen via Twitch.tv/Rainbow6BNL. Alle wedstrijden worden gespeeld middels een Best of 1. Ieder team speelt twee keer tegen elkaar. De wedstrijden worden van Nederlands commentaar voorzien door Stijn ‘Hap’ Hapers en Thiadrik ‘Toldersma’ Oldersma. De rol van observer is toebedeeld aan Stephan ‘Easy’ Kemink.

De vier beste teams na de zeven weken plaatsen zich automatisch voor de offline finales die op 20 juni plaatsvinden. De winnaar gaat hier naar huis met € 6.000, de nummer twee met € 3.000 en de nummers drie en vier mogen beiden € 1.500 meenemen. De overige € 3.000 uit de totale prijzenpot van € 15.000 wordt verdeeld over de overige teams. Meer informatie over de Rainbow Six Benelux League Seizoen 5 offline finales volgt op een later moment.

Teams schrijven zich in voor Seizoen 5 van de Rainbow Six Benelux League via Rainbow6bnl.com. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC, onder meer op de Ubisoft Store. Ook is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onderdeel van Uplay+, Ubisofts abonnementsservice voor Windows PC