Home Reviews Game Review Journey for Elysium

[Review] Journey for Elysium

Griekse Mythologie wordt vaak gebruikt in media en games zijn geen uitzondering. Van Assassin’s Creed Odyssey tot Hades. Of het nou de goden, helden of een combinatie is ondertussen is de hele Griekse oudheid wel verwerkt in spellen. Zo ook Journey for Elysium. Een VR-only spel waarin je het verhaal volgt van een ziel die verlossing zoekt.

Wat meteen opvalt aan het spel is het gebrek aan kleur. Afgezien van sleutelvoorwerpen is alles zwart-wit opgebouwd wat meteen een onwennige sfeer geeft. Ergens verwachtte ik steeds dat ik besprongen zou worden door lijken waardoor ik eigenlijk constant rillingen kreeg en kippenvel had.

Het leuke aan Journey is het gebruik van bewegingen om verder te komen. Zo zul je je veel verplaatsen in een boot. Hiervoor zul je ook echte roeibewegingen moeten maken om te verplaatsen. Je hebt dus meteen je beweging weer te pakken.

Om verder te komen moet je verschillende puzzels oplossen. De meesten zijn erg simpel zoals het vinden van drie munten om een herinnering vrij te spelen of blokken draaien om een pad te maken. Ergens had ik hier wel meer niveau verwacht aangezien het niet een spel is wat iemand onder de twaalf snel zal spelen.

Het enige echte nadeel aan Journey for Elysium is de lengte van het spel. Ja dit heeft mogelijk te maken ook met de moeilijkheidsgraad van de puzzels, maar toch kun je het spel in zo’n drie uur uitspelen wat wel jammer is aangezien het echt een bijzondere ervaring is. Er is ook niet echt een reden om het spel nog eens door te spelen.

Conclusie

Voor €9,99 heb je Journey for Elysium al op je VR-headset. Ja de game is kort maar maakt dit meer dan goed door de unieke beleving. Het spel is bijna volledig zwart wit en heeft een bijzondere sfeer. Hoewel het geen horror is had ik vaker kippenvel dan bij het spelen van een horrorspel. Het was leuk geweest als de puzzels meer diepgang hadden, maar toch heb ik me prima vermaakt met dit spel.

Cijfer: 8.0

Vorig artikelPrime Video kondigt seizoen 2 van Making The Cut aan
Volgend artikelLenovo Yoga Slim 7i Pro-laptop nu met OLED-display