Home Reviews Game Review Altair Breaker – sla deze maar over

[Review] Altair Breaker – sla deze maar over

We hebben al redelijk wat PSVR2 reviews geschreven en tot nu toe waren we eigenlijk over de meesten erg tevreden. Altair Breaker is helaas compleet andere koek. Waarom deze game zo tegenvalt, wordt bekend in deze review.

Altair Breaker is een multiplayer sword-fighting game wat zich afspeelt op Vastus Isle. Als vechter is het jouw taak geworden om Stella te helpen met het verslaan van verschillende robots die de wereld bedreigen.

Klinkt op zich best gaaf tot nu toch? Helaas raakt het snel vervelend. De vijanden hebben weinig variatie en zijn allemaal makkelijk te verslaan. Zo kun jij makkelijk hun aanvallen tegen gaan en combo’s uitvoeren. Het helpt dan ook niet dat de computergestuurde bewegingen regelmatig de vijanden hun eigen dood in stuurt.

Dan komt er nog eens bij dat de verschillende levels ook redelijk beperkt zijn. Je komt door een portaal namelijk steeds in levels terecht welke constant uit dezelfde reeks van minder dan 10 levels bestaat. Deze werelden zijn buiten de vijanden erg kaal ingericht met alleen wat schatkisten en currency kristallen verspreid over het level. De grafische aspecten van de wereld zijn dan wel kleurrijk, maar had zeker veel meer kunnen zijn met de PS5 kracht. Nu voelt het als een PSVR1 game aan qua graphics.

Zelfs al kun je nieuwe wapens verzamelen en degene die je hebt upgraden, voelt het allemaal erg nutteloos. Ik had namelijk ook niet het gevoel dat de moeilijkheidgraad omhoog ging.

Zeker niet wanneer je in multiplayer speelt. Je kan met drie anderen hetzelfde principe uitvoeren, maar het enige wat het bereikt is dat de levels snelle behaald zijn. Je loopt elkaar eerder in de weg dan dat je elkaar helpt. Zo kun je tijdens een combo van een ander niet een vijand aanvallen om te helpen of iets dergelijks.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
3.0
Vorig artikelDisney+ Trailer Ahsoka gelanceerd
Volgend artikelAanvoerder Bram van Polen tekent bij voor zeventiende jaar
review-altair-breaker-sla-deze-maar-overHoewel Altair Breaker tijdens de tutorial veel verwachtingen geeft door een goede tracking en diverse combat lijkt het iets goeds te worden. Helaas worden de gevechten snel repetitief door te makkelijke strategieën, weinig vijand variatie en is het spel erg buggy. Je hebt niet echt een gevoel van progressie en totaal is het meer het gevoel van een uitgebreide demo. Zonde, want in het begin kon je goed je frustratie wegslaan tegen vijanden.