Home Reviews Game Review Nacon Revolution Unlimited

[Review] Nacon Revolution Unlimited

Na de Revolution en de Revolution 2 komt Nacon aan met een nieuwe versie. Is deze echter wel echt zo Unlimited als er wordt gezegd?

Vanaf de eerste controller naar de tweede versie was er eigenlijk vrij weinig verandert. een pin aansluiting ging over naar een USB-C en verder was de verbetering niet echt te vinden. De Unlimited heeft echter voldoende extra’s om die nieuwe naam eer aan te doen.

Als je de doos van de controller openmaakt zie je een schoonmaakdoekje, een informatieflyer en de hoes van de controller. De software voor de customisatie opties zit er dus niet van te voren bij. Deze kan je gratis downloaden op de Nacon site. De hoes van de controller is al meteen een goede upgrade geweest vanaf de voorgaande modellen. Waar je bij de tweede nog een stoffen zakje kreeg (wat dus echt niet beschermd in een tas) is dit een harde case waarin alles heel netjes is opgeslagen. In de deksel zit de 3 meter lange USB-C kabel om op te laden en draadloos te spelen en in het andere gedeelte zit de controller, het doosje met extra gewichten, thumbgrips en joystick verdikkingen. En last but not least de Bluetooth receiver.

Flink wat extra’s dus die meegeleverd worden. De gewichten zaten ook al bij andere versies en maken (logisch) de controller wat zwaarder waardoor die fijner in je handen ligt. Hier is meteen ook een vernieuwing, waar je eerst nog een klein sleuteltje nodig had voor de gewichten aan te kunnen passen kan je nu gewoon de controller open maken bij de handvatten.

De thumbgrips die standaard op de controller zitten zijn hol, je vinger zal dus in een soort kommetje liggen. Het extra meegeleverde setje heeft een bolle bovenkant. Hoewel dit wel fijner aanvoelt glijd je wel sneller van je joystick af. Dus het is net wat je fijner vindt. Als laatste heb je de verdikkingen die ervoor zorgen dat je een joystick een stukje minder ver kan doordrukken wat voornamelijk fijn is als je meer precisie nodig hebt.

Dan de controller zelf. Op de controller heb je alle standaard Playstation knoppen, maar het verschil zit hem aan de knoppen op de achterkant. Hier heb je namelijk verschillende extra knoppen. Zo kan je hem in draadloze of bedrade modus zetten, in PC modus, standaard PS4 en Advanced PS4. Wat de advanced precies kan kom ik op wanneer ik de software bespreek een stukje verderop in deze review. Ook zit er een profile knop waardoor je in PC modus en Advanced PS4 modus van profiel kan wisselen, op profielen kom ik later nog terug

Daarnaast hebben beide handvatten nog twee extra knoppen die je zelf kan instellen naar wat je wilt. Zo kan het rondje zijn, een volledig ingedrukte R2 knop wat je maar wilt dus. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde knoppen een stuk makkelijker kan gebruiken of combinaties makkelijker worden. Zeker als je dus een hoger niveau speelt kan dit voor een enorm voordeel geven. Last but not least de audio aansluiting. Nacon heeft op de controller zelf audio regeling zitten waardoor je in zowel de bedrade als draadloze modi via de controller alle audioinstellingen voor je headset kan aanpassen.

Dan een van de hoogtepunten van de controller, de PC software. Binnen deze software kan je alle aanpasbare opties beheren, aanpassen en testen. Wat je exact kan aanpassen ligt aan voor welke modus jij je controller probeert aan te passen. Voor standaard PS4 is het nogal beperkt. Je kan hier je extra triggers instellen en dat is het. In de advanced methodes is waar je enorm vergaande aanpassingen kan doen. Voor zowel de PC als PS4 advanced modi kan je tot vier profielen aanmaken waartussen je tijdens het gamen kan wisselen. Zo kan je er een maken voor bijvoorbeeld FPS shooters, voor adventure games of bijvoorbeeld een MMORPG. Deze aanpassingen doen is enorm fijn want zo kan je niet alleen zorgen dat je joy-sticks sneller of langzamer reageren, maar kan je ook de y-as omdraaien of zelfs het gebruik van de sticks omdraaien dat je links en rechts omdraaid. Tevens kan je L2 en R2 dusdanig aanpassen dat je maar 50% hoeft in te drukken om de controller te laten denken dat je hem helemaal indrukt. Of houdt je niet van trillingen? Dan kan je zelfs de vibratie aanpassen aan de linker en/of de rechterkant van je controller.

Je kan dus van alles met deze controller, je merkt dat Nacon er alles aan heeft gedaan verbeteringen door te brengen zo hebben ze deze controller zelfs gemaakt in samenwerking met professionele e-sporters. De combinatie van de software met hardware geeft een enorm fijn gevoel. Ik vind het alleen jammer dat ik niet kan laden terwijl m’n controller draadloos met de PS4 verbonden is. Ik zit namelijk wel eens verder dan drie meter er vanaf dus dat is net niet handig. Maar dat is eigenlijk wel het enige echte minpuntje voor mij wat ik heb kunnen vinden afgezien van dat de prijs met 169,99 redelijk hoog ligt. Hiervoor krijg je dus echter wel flinke mogelijkheden.

Conclusie:

Na een week spelen met de controller kan ik met zekerheid zeggen dat dit sowieso de beste Nacon controller tot nu toe is en misschien ook wel de beste “pro” controller voor de Playstation. De functies die je in kan stellen in het te downloaden computerprogramma zijn enorm fijn. De extra triggers aan de handvatten zitten precies goed. Tevens werkt de draadloze connectie erg soepel. Hoewel de meegeleverde kabel best lang is met drie meter is die voor mij toch net aan de korte kant. Persoonlijk had ik het dan ook fijn gevonden als ik de controller kon opladen met een andere kabel terwijl de draadloze functie gebruikt werd.

Cijfer: 9.2