Home Reviews Game Review Zombieland Headshot Fever Reloaded – zombie arcade shooter met een logo...

[Review] Zombieland Headshot Fever Reloaded – zombie arcade shooter met een logo er op geplakt

Nu de PSVR2 gelanceerd is zijn er flink wat games uitgekomen. Eén van die launchwindow titels is de port van Zombieland: Headshot Fever Reloaded. Een arcade shooter die je in de wereld van de film Zombieland. De vraag is dan ook vooral hoe deze game zich onderscheid van de rest. Of is het gewoon de zoveelste zombie game.

In Headshot Fever Reloaded wordt er licht een connectie gemaakt met de films. Zo ontmoet je de vier hoofdpersonages, welke helaas bijna allemaal door andere personen worden ingesproken en de verhaallijn die er in zit is enorm zwak. Hierdoor krijg je wel echt het gevoel dat het spel eigenlijk alleen Zombieland gebruikt om een directe naamsbekendheid te maken. Het had echt een compleet andere game kunnen zijn en de gameplay ervaring zou niet minder zijn geworden.

Missies zijn een on-rail structuur. Je moet het in ieder level, wat een paar minuten duurt, het opnemen tegen hordes aan diverse zombies. Ieder type zombie heeft een bijzonder element waardoor er gelukkig redelijk wat variatie is in de vijanden. Iets wat wel nodig is in spellen als dit. Het helpt ook dat de gameplay erg soepel aanvoelt op de PSVR2.

De levels zijn kort en je kan zeggen soms te kort zelfs. Ze duren namelijk maar een paar minuten. Aan één kant is dat fijn omdat je dan niet te lang vast zit en makkelijk kunt stoppen, maar aan de andere kant geeft het je het gevoel dat je weer stopt, net nadat je in de gameplay zit. Wat wel weer erg goed gedaan is, is de opbouw van de moeilijkheidsgraad. Er zijn geen grote pieken en is een stabiele stijging.