Home Reviews Game Review What the Bat – Sla er maar op los

[Review] What the Bat – Sla er maar op los

VR-games staan er om bekend niet al te lang te zijn. Hoewel dat vaak niet al te erg is door de immersie, What the Bat?, zit hier helaas net aan de verkeerde kant van. Met de prijs van €24,99 voelt het alsof het meer had kunnen zijn.

In ‘What the Bat?’ worden allebei je handen veranderd in honkbal knuppels en laat je volledig vrij slaan om zo verschillende puzzels op te lossen. Iedere puzzel die je tegen komt, duurt maximaal een paar minuten. Niet omdat ze uitgebreid zijn, maar omdat je niet altijd je doel raakt.

Op een één of andere manier hebben de ontwikkelaars een soort verhaallijn kunnen verwerken in het spel. Je speelt namelijk als een jong persoon die alles met honkbalknuppels als armen moet doen. Hiermee bedoel ik ook echt alles. Van het sorteren van een vormenspel, tot tandenpoetsen of ontbijten. Het is dus niet alleen maar het slaan van een honkbal zoals je misschien met puur de naam verwacht.

Dit houdt de game fris en afwisselend wat wel nodig is aangezien het puur slaan van een honkbal zou waarschijnlijk zijn gaan vervelen. Het laat je zulke gekke capriolen uitvoeren dat je snel verder wilt spelen om te zien wat je nu weer staat te wachten.

Helaas is de game echter enorm kort waardoor ik de prijs tot kwantiteit niet helemaal goed vindt. Hoewel er meer content is beloofd, is de launch content gewoon erg weinig en dat is jammer. Daarnaast is het spel alleen staand te spelen met in de roomscale mode. Waardoor je redelijk wat ruimte nodig hebt om te spelen.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
6,5
Vorig artikelVijftien nieuwe namen toegevoegd aan line-up 538 Koningsdag
Volgend artikelClub Brugge ontslaat Parker, Schreuder weer genoemd als opvolger
review-what-the-bat-sla-er-maar-op-losWhat the Bat? is een vrolijkeen makkelijke game die enorm sfeervol is in VR. De gameplay is erg makkelijk te begrijpen en creatief. Het is alleen een erg dure ervaring voor de gameplay die je er uit krijgt. Het is bovendien ook niet speelbaar als je minder grote ruimtes hebt om te spelen.