Home Reviews Game Review Nioh Collection, een geweldige collectie voor je PS5

[Review] Nioh Collection, een geweldige collectie voor je PS5

Het mag dan geen Souls spel zijn, maar Nioh blijft onvergeeflijk moeilijk. Toch zul je niet snel ontmoedigd worden.

Deze review is voornamelijk gericht op nieuwe en aankomende PS5 eigenaren, maar afgezien van wat slechtere grafische elementen zijn de spellen natuurlijk ook verkrijgbaar op de PlayStation 4.

De oorspronkelijke spellen zijn nog niet heel erg oud en verschenen nog voor de PlayStation 4 beide zagen er toen al erg mooi uit, maar het haalt het niet bij deze versies. Niet alleen ziet alles er enorm opgepoetst uit, ook is de framerate verhoogt, zijn laadtijden bijna verleden tijd en wordt er goed gebruik gemaakt van de DualSense functies zoals de adaptive triggers.

Vele spellen hebben de formule van de Souls franchise proberen na te maken. De een lukt dit wat beter dan de ander, maar met Nioh voelt het echt heel dicht bij qua sfeer. Nu heb ik in alle eerlijkheid nog steeds alleen maar Demon’s Souls gespeeld maar toch merk je het meteen. De atmosfeer, de moeilijkheidsgraad en het snelle terugkeren naar je game zijn kernelementen om het spel leuk te houden terwijl je echt honderden keren het loodje legt.

Met Nioh zul je echter een ander soort wereld verkennen. Met een setting in feudaal Japan in de Sengoku periode. Verschillende clans in het land hebben een enorme oorlog en daarbovenop komen nog Yokai de boel verpesten. Als speler speel je William en is het aan jou en je bondgenoten om de Yokai te verdrijven en daarnaast ook Engeland een hak te zetten. Nioh 2 is, heel tegenstrijdig, het verhaal wat er vooraf gaat aan Nioh en geeft je een groter kijkje in de wereld van de franchise.

Qua speeltijd ben je met de twee pakketten wel flink bezig. Tenzij je een meester in het spel bent en overal zo doorheen walst zul je vaak genoeg doodgaan en moeten backtracken om levels omhoog te gaan zonder dat het als een grind aanvoelt. Ik vond namelijk steeds effectievere manieren om mijn rondje af te leggen voor een goede lading experience. Mocht je al eens het basisspel hebben gespeeld is er sowieso reden genoeg om deze collectie binnen te halen. Alle DLC wordt namelijk meegeleverd.

Conclusie

Na vele uren Nioh en Nioh 2 gespeeld te hebben kan ik zeggen dat de games zeker weten de upgrade waard zijn. Niet alleen laden ze enorm snel en is de framerate stabiel, ook ziet het er grafisch geweldig uit. De moeilijkheidsgraad is hoog, maar niet te hoog en je krijgt genoeg kansen om te groeien. Je moet alleen niet te overmoedig worden.

Cijfer: 8,7

Vorig artikel[video] Dit zijn de eerste zes deelnemers van ‘De Verraders’
Volgend artikelPrime Video kondigt trailer Invincible aan