Home Reviews Game Review Nacon Pro Compact Controller – Nacon’s vakmanschap eindelijk op de Xbox

[Review] Nacon Pro Compact Controller – Nacon’s vakmanschap eindelijk op de Xbox

Ik gebruikte de afgelopen jaren op mijn PS4 met enorm veel plezier de Nacon Revolution Controllers. Mocht je hierin interesse hebben kun je één van mijn oude reviews hier vinden. Ik werd daarom ook erg blij dat Nacon aankondigde een licentie te hebben gekregen voor de Xbox. De vraag is echter of ze hun kwalitatief goede controllers ook op de Xbox hebben weten te krijgen.

Compacter design, geen compromis

Bij het openen van de doos vallen een aantal dingen meteen op. Natuurlijk het feit dat de controller bedraad is, maar ook de vorm die duidelijk anders is dan het Xbox-design en dat die een stuk lichter is dan de normale controllers.

Vooral de vorm van de handvatten zijn anders dan normaal. Als je de andere controllers bent gewend zal dit wel even flink wennen zijn. De vorm duwt je handen praktisch in een bepaalde houding namelijk die apart aanvoelt in eerste instantie. Na gewenning merk je er eigenlijk niets meer van en houdt de controller fijn vast. Een klein nadeel aan de layout van de knoppen is er helaas wel. De menuknop zit heel dichtbij de ABXY-knoppen waardoor je die snel per ongelijk in kan drukken.

Wat ik persoonlijk wel jammer vind is toch wel het bedrade aspect van de controller. Het gebrek aan batterijen/accu maakt de controller lichter, maar je zit dus wel constant met een draad. Ondanks dat het een lange draad (3m) en je dus genoeg afstand van je tv kunt houden is een draad door je kamer nog steeds vervelend en onhandig.

Pro Compact Software

Wat echt veel bonuspunten oplevert voor de controller is de aanpasbaarheid. De meeste controllers op de markt werken op zowel op de Xbox als PC, maar de Pro Compact heeft nog een bonus. Dat is het downloadbare Pro Compact programma. Dit programma staat in de Microsoft Store en geeft je mogelijkheden die normaal alleen bij premium controllers zit.

Zo kun je niet alleen de knoppen aanpassen zoals je het zelf wilt, maar ook de gevoeligheid van de triggers en sticks bepalen. Hierdoor kun je je controller sneller en scherper laten reageren op basis van het spel wat je speelt.

Verder kun je nog dingen aanpassen als of de controller moet trillen of niet. Tot slot kun je nog instellen of de D-Pad 8 of 4 richtingen op gebruikt kan worden.

Conclusie

Nacon heeft de afgelopen jaren een flinke reputatie opgebouwd op de PlayStation 4, maar nu hebben ze ook eindelijk de stap gemaakt naar Xbox. De Pro Compact Controller is een fijne kleinere controller van welke de enige twee minpuntjes zijn dat die bedraad is en dat de pauzeknop te dicht bij ABXY zit. De extra software maakt dit echter meer dan goed.

Zoek je een extra controller voor je PC of Xbox consoles? Vind je bedrading niet erg of juist fijn? Dan is deze controller echt een aanrader. Hij ligt fijn in de hand, de mogelijkheid om zelf alles in te stellen is geweldig en hij is een stukje goedkoper dan de originele controller.

Cijfer: 9.0