Home Reviews Game Review Final Fantasy VII Remake Intergrade

[Review] Final Fantasy VII Remake Intergrade

Meer dan een jaar geleden kwam na lang wachten eindelijk het eerste deel van de Final Fantasy VII Remake uit. Na vele positieve berichten (zo ook in onze review) dacht Square Enix: laten we het spel nog wat verbeteren en opnieuw uitbrengen voor de PS5. Zodoende ontstond deze versie. Met een gratis upgrade voor iedereen die het originele spel heeft gekocht (PS Plus mensen uitgezonderd) en een losse DLC (de Intergrade DLC) van €19,99. In deze review gaan we kijken of de upgrade het waard is.

Ik ga hier nu niet weer vertellen over hoe geweldig het verhaal is en hoe fijn alles werkt want dat heb ik hier al uitgebreid gedaan. Ik wil het hier dus even hebben over de INTERmission episode en de PS5 upgrades die gemaakt zijn.

PS5 goes brrrr

De PlayStation 5 is een stukje krachtiger dan de PS4 (Pro) en kan daarom meer aan. Final Fantasy VII Remake trok echt alles uit de PS4 en dat was goed te merken. Dus wat heeft de PS5 nu verbeterd?

Sowieso dus de grafische kant van het spel. Niet alleen kun je het spel op een hogere resolutie spelen, maar ook op een hogere framerate. Wanneer je liever goede resolutie hebt kies je voor de Graphics optie en voor een hogere (een stabiele 60fps) framerate is de ondertussen bekende performance mode toegevoegd.

Persoonlijk is 60fps met een spel als Final Fantasy VII wel echt verreweg de betere optie. Niet alleen omdat snelle gevechten fijner spelen, maar ook omdat de grafische optie niet helemaal stabiel is. Wanneer er namelijk veel gebeurd op het scherm (zoals explosies of dergelijken) kun je lichte stotteringen merken in de framerate.

A new challenger

Het belangrijkste zit echter in de extra content die INTERgrade met zich meebrengt. Wanneer je de PS5-versie koopt (of de DLC los koopt voor €19,99) krijg je toegang tot de INTERmission DLC. Deze DLC brengt zo’n vijf a zes uur aan gameplay en laat je kennis maken met Yuffie.

Tijdens de avonturen van Cloud en de rest leeft Midgar natuurlijk ook en niet alles draait om wat voor een bende Avalanche maken van de wereld in hun strijd tegen Shinra. Tijd om dus een andere kant te bekijken door de ogen van Yuffie. In plaats van echt een strijd aan te gaan met een bad guy legt INTERmission vooral de focus op het verzamelen van de bekende Materia stenen. Yuffie zoekt namelijk naar de ultieme Materia.

Dit leidt tot een supervet, maar kort verhaal met weer wat verschillende missies, nieuwe gezichten en nieuwe locaties. Bovendien is er een gave minigame in INTERmission gestopt wat voor een leuke afwisseling in gameplay stopt. Deze chibi-achtige Tower Defense game laat je door het plaatsen van verschillende eenheden de torens van je tegenstander. Het is een flink leuk concept, maar helaas wel echt een minigame omdat er weinig gebruik van gemaakt wordt.

Toch is voor de prijs van 20 euro de DLC meer dan prima om toch weer even terug te keren in die geweldige wereld zeker aangezien Part 2 van de remake waarschijnlijk nog wel een tijd op zich laat wachten.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
9.6
Vorig artikelFC Eindhoven heeft zijn nieuwe trainer
Volgend artikelIliass Bel Hassani tekent bij RKC Waalwijk
review-final-fantasy-vii-remake-intergradeDe grafische upgrades zijn fantastisch, de DLC heeft een interessant zijverhaal ookal is het redelijk kort. Het is een perfecte gelegenheid om de Remake voor het eerst te spelen of opnieuw te spelen met betere beeldkwaliteit. En ja ook voor de PS Plus eigenaren is de €55,- het meer dan waard.