Home Entertainment Eerste namen Heroes Made in Asia zijn bekend

Eerste namen Heroes Made in Asia zijn bekend

© Heoes Made in Asia

Het jaarlijks terugkerende Aziatische popcultuur evenement Heroes Made in Asia kondigt haar eerste twee manga artiesten aan. Op 24 en 25 februari komen Laia Lopez en Zack Davisson naar Evenementenhal Gorinchem voor het tweedaagse evenement. Bezoekers kunnen commissies aanvragen, een handtekening bemachtigen of uniek artwork kopen van de tekenaars. 

De allereerste twee artiesten voor de aankomende editie op 24 en 25 februari zijn bekend. De Spaanse illustrator Laia López komt naar Gorinchem om fans te ontmoeten. Lopez heeft met haar karakteristieke tekenstijl een enorme following opgebouwd. Naast de kunstwerken die ze deelt met haar 1,3 miljoen Instagram volgers brengt de Spaanse ook eigen comics uit, genaamd Strawberry Moon (2019) en Blue Moon (2020).  

Ook schuift de award-winnende vertaler en schrijver Zack Davisson aan. De Amerikaanse Davisson is vooral bekend van zijn werk als vertaler voor comics als Marvel Comics’ Demon Days, Go Nagai’s Devilman en Cutie Honey. Davisson heeft met zijn enorme kennis van Japanse folklore meerdere boeken geschreven en colleges gegeven aan diverse universiteiten, waaronder Duke University. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan folklore tentoonstellingen over de hele wereld, waaronder het Wereldmuseum in Rotterdam.

Verre oosten van dichtbij

Iedereen die verlangt naar een stukje Azië in eigen land kan zich goed vermaken tijdens het evenement. Bezoekers kunnen uitkijken naar een gevarieerd programma met de mooiste cosplays, heerlijke Aziatische lekkernijen, uitdagende workshops en een gezellig potje gamen. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen in de vele gethematiseerde areas. Zo wordt de Dungeons and Dragons area beter dan ooit met de toevoeging van workshops en nog meer unieke exposanten.

Handen uit de kimono steken

Iedere editie worden er leuke en informatieve demonstraties in het Food Theater georganiseerd door Japaken, en ook voor de aankomende editie staat er een hoop op de planning! Zo wordt er onder andere een masterclass kyaraben gegeven, waarbij een lunch box (ook wel bento box genoemd) vullen met creaties in de vorm van schattige figuurtjes. Voor de kunstenaars die het liever houden tot potlood en papier, wordt er een workshop manga tekenen georganiseerd. Hier leer je alle wat deze Japanse tekenstijl bijzonder maakt en hoe je het toepast op je eigen kunstwerken.

Buddy program

Evenementen ontdekken zijn het leukst als je op kan trekken met anderen die dezelfde passie en hobby’s delen. Daarom introduceert Heroes Made in Asia voor het eerst het HMIA Buddy Program, waarbij deelnemers gematcht worden met een andere (onbekende) bezoeker om samen het evenement te beleven en mogelijk nieuwe vriendschappen te sluiten. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via het formulier op de Heroes Made in Asia website, waarna de organisatie men bij elkaar matcht op basis van gedeelde interesses, leeftijd en groepsgrootte. 

Reguliere ticketverkoop

Na een succesvolle early bird ticketverkoop, waarbij een beperkt aantal tickets tegen een gereduceerd tarief werden aangeboden, gaan aanstaande vrijdag de reguliere tickets in de verkoop. Liefhebbers van het evenement kunnen op 22 december om 12 uur terecht in de online ticketshop van Heroes Made in Asia voor toegangskaarten. 

made-in-asia.nl

Bron en foto © Heroes Made in Asia