Home Nieuws Sport Nieuws Heracles Almelo stelt Erwin van de Looi aan als nieuwe hoofdtrainer

Heracles Almelo stelt Erwin van de Looi aan als nieuwe hoofdtrainer

Erwin van de Looi (Photo by Nesimages/Michael Bulder/NES Images)

Heracles Almelo heeft Erwin van de Looi (51) aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De geboren Huissenaar tekent een contract voor anderhalf seizoen.

“Ik ben blij om hier te zijn en ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan”, zegt Van de Looi bij zijn presentatie. “Ik ken Heracles Almelo als een energieke ploeg die goed voetbal speelt en veel wisselwerkingen heeft met het publiek. Daar sta ik ook voor en ik wil dit graag samen met de mensen hier koppelen aan positieve resultaten.”

“Met Erwin halen we een goede trainer binnen die organisatorisch sterk is naar spelers en staf”, vertelt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. “Hij heeft een duidelijke positieve voetbalvisie die hij gestructureerd weg kan zetten binnen de groep. Wij denken dat Erwin de voetbalontwikkeling van onze ploeg vooruit kan helpen en directe handhaving in de Eredivisie kan bewerkstelligen.”

Erwin van de Looi begon zijn trainerscarrière op het hoogste niveau in 2013 als trainer van FC Groningen. De oefenmeester won met de Groningers in 2015 voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker. Na een dienstverband van drie jaar bij FC Groningen stapte Van de Looi over naar Willem II, waar hij van 2016 tot 2018 aan het roer stond. Van 2018 tot en met de zomer van 2023 had Erwin van de Looi Jong Oranje onder zijn hoede.

Erwin van de Looi zal op dinsdag 2 januari voor de eerste keer de training van Heracles Almelo leiden. Op woensdag 3 januari vertrekt de selectie naar Marbella voor een zesdaags trainingskamp.  

Bron: Heracles Almelo Foto © NESimages.nl