Home Entertainment Cinekid kijkt alle kanten op – 360-graden vertoningen in ARTIS-Planetarium

Cinekid kijkt alle kanten op – 360-graden vertoningen in ARTIS-Planetarium

© Cinekid

Op Cinekid, het grootste kinderfilmfestival ter wereld, kijk je je ogen uit. Tijdens de 35ste editie van het festival voor het eerst ook in 360 graden, met een unieke projectie op de koepel van het ARTIS-Planetarium. Dankzij dit bijzondere dome-programma kan het publiek letterlijk en figuurlijk uit z’n bol gaan, met drie spectaculaire films op het meest bijzondere ‘witte doek’ dat ons land rijk is.

Cinekid vindt dit jaar plaats van 13 t/m 31 oktober, niet alleen op de gloednieuwe hoofdlocatie in het hart van Amsterdam Noord bij Pathé Amsterdam Noord, maar ook op 30 locaties door het hele land, van Groningen tot Roermond.

Cinekid Festival is al 35 jaar verrassend en baanbrekend. Dit jaar speelt het kinderfilmfestival zich op tal van plekken in het hele land af, met nu ook zelfs het ARTIS-Planetarium als heuse festivallocatie. En wat voor een! Speciaal voor Cinekid krijgt het publiek daar op 19, 20 en 21 oktober om 19:00 uur een adembenemende bioscoopervaring gepresenteerd. Want filmkijken op het canvas van de koepel van het Planetarium is de overtreffende trap van film beleven. Het is bijna virtual reality zonder dat je daarvoor een VR-bril op hoeft, waarbij de film je compleet omringd en naar andere werelden transporteert. Van het mythische Nieuw-Zeeland naar de planeten Mars, Saturnus en eentje die je nog niet kende: Sok. De daverende finale is een hypnotiserende ontdekkingsreis door ruimte en tijd. De door Cinekid geprogrammeerde films zijn geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Kaartjes voor dit unieke event zijn nu te koop via de bekende festivalwebsite.

In het ARTIS-Planetarium wordt het volgende programma vertoond:

Hoe het mij werd verteld: M?ori-legendes uit Nieuw-Zeeland (première, Nederlands gesproken)

Drie korte animatiefilms vertellen de oerverhalen van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Over hemelvader Ranginui en aardmoeder Papat?anuku, over het ontstaan van de maan en over een visser die de Melkweg met sterrenbeelden en al maakt.
Originele titel: How It Was Told to Me: M?ori Legends from New Zealand
Regisseurs: Matt Pitt, Frank Rueter  |  Producent: OHU Domes
Lengte: 17’  | Nieuw-Zeeland, 2019

Artis de Partis op zoek naar planeet Sok (Nederlands  gesproken)

Artis de Partis wil naar planeet Sok, want hij is dol op sokken. In een theepot reist hij door het heelal, waar hij Artis de Marsis tegenkomt. Samen reizen ze verder. Omdat Artis de Partis niet kan praten krijgt hij hulp van een pratende vinger. Via de maan, de zon, Mars en Saturnus reizen ze de Melkweg door, en verder.
Regisseur: Christian Borstlap  | Producent: Part of a Bigger Plan
Lengte: 25’ | Land: Nederland, 2020

Fractal Time

Ondersteund door een originele soundtrack nodigt deze film je uit om een ontdekkingsreis aan te gaan in een nieuwe werkelijkheid. Deze reis neemt je mee door landschappen zonder begin of einde: steden ontstaan uit ruimteschepen, de zeebodem wordt een jungle en tempels lijken uit het niets te ontstaan. Fractal Time is specifiek ontworpen voor het zogenoemde fulldome format en is een spectaculaire afsluiting van het programma.
Regisseur: Julius Horsthuis | Producent: Julius Horsthuis
Lengte: 11’ | Land: Nederland, 2019

https://cinekid.nl/nl/festival/programma-2021

Bron en foto © Cinekid