Home Nieuws TV Nieuws Hoofdrollen voor Dilan Yurdakul en Yannick Jozefzoon in nieuwe Videolandserie Bonnie &...

Hoofdrollen voor Dilan Yurdakul en Yannick Jozefzoon in nieuwe Videolandserie Bonnie & Clyde

Yannick Jozefzoon en Dilan Yurdakul videoland

Dilan Yurdakul en Yannick Jozefzoon spelen de hoofdrollen in de nieuwe serie “Bonnie & Clyde”. De vierdelige serie, naar een idee van Dilan Yurdakul en geregisseerd door Arne Toonen, gaat over twee jonge, onstuimige geliefden en hun gewelddadige zoektocht naar vrijheid. De Videoland Original is geïnspireerd op de opkomst en ondergang van ‘De Nederlandse Bonnie & Clyde’, die in februari 2014 als gangsterduo het hele land in de ban hielden. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor Leopold Witte, Nazmiye Oral, Jim Deddes, Sia Cyrroes, en Murat Toker. “Bonnie & Clyde” is vanaf donderdag 4 november in zijn geheel te zien bij Videoland. Hoofdrolspeelster Dilan Yurdakul (GTST) heeft “Bonnie & Clyde” tevens bedacht en mede-geschreven en dit is daarmee haar eerste klus als showrunner: “Ik wilde graag een serie maken waarin het licht schijnt op de achterliggende motieven en voorgeschiedenis van twee geliefden die alles te verliezen hebben. Daarnaast vond ik het belangrijk om het verhaal te vertellen van een jonge vrouw die in opstand komt tegen de cultuur waarin ze is opgegroeid en los wil komen van de diepgekerfde patronen van haar familie. Haar wrok en triggers stonden voor mij centraal, ik heb een fascinatie voor mensen die op drift raken en heb mijn eigen ervaring en kennis van mijn achtergrond gebruikt in Esra haar personage”, aldus Dilan.

Over Bonnie & Clyde
Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde getaway driver Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht. Voor het eerst in hun levens voelen Esra en Greg zich vrij van alles en iedereen. Om die levensstijl te onderhouden, begaan ze steeds zwaardere delicten en komen ze al snel als de ‘Bonnie en Clyde van de Lage Landen’ bekend te staan. Lukt het ze te ontkomen en samen opnieuw te beginnen – of worden ze uiteindelijk alsnog door hun verleden ingehaald?  

“Bonnie & Clyde” is geproduceerd door Banijay Benelux Scripted in co-productie met Totem Media en is geregisseerd door Arne Toonen. Het idee van de serie komt van Dilan Yurdakul, scenario van Sarah Offringa en Arne Toonen. De vierdelige serie is vanaf donderdag 4 november te zien bij Videoland.

Videoland kent inmiddels al diverse succesvolle Videoland Originals waaronder de dramaseries Mocro Maffia, Follow de SOA, Lieve Mama, Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier, Soof, De Twaalf van Oldenheim, De Twaalf van Schouwendam, Random Shit, Zwarte Tulp en er zijn nog een aantal nieuwe series in ontwikkeling waaronder Sleepers, De Toeslagenaffaire en Familiegeheimen. Videoland, weet wat speelt.

Bron: Videoland

Vorig artikelCinekid kijkt alle kanten op – 360-graden vertoningen in ARTIS-Planetarium
Volgend artikelHMD Global introduceert Nokia-tablet met de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van Nokia-telefoons