Home Nieuws Sport Nieuws Rob Penders assistent FC Utrecht

Rob Penders assistent FC Utrecht

© FC Eindhoven

Rob Penders gaat FC Eindhoven verlaten, de hoofdtrainer heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij FC Utrecht. Bij de Eredivisionist in de Domstad gaat de trainer aan de slag als assistent-trainer.

Penders streek in de zomer van 2021 neer in Eindhoven voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Bij FC Eindhoven ontwikkelde de trainer een succesvolle speelwijze met zijn ploeg en eindigde in zijn eerste seizoen op een verrassende derde positie in de Keuken Kampioen Divisie. De Blauwwitten behaalde in het seizoen 2021-2022 de halve finale in de Play-Offs. Ook in zijn tweede seizoen wist de oefenmeester de doelstelling te behalen, het spelen van Play-Offs. Met een vernieuwd elftal werd een 8ste positie behaald. In totaal stond Penders 85 keer aan het roer bij FC Eindhoven, verloor maar 26 wedstrijden, ontving twee keer het schild voor Beste Trainer in een periode en werd twee seizoenen op rij genomineerd voor de Rinus Michels Award.

Technisch manager Marc Scheepers licht het vertrek toe: “Rob heeft de afgelopen twee seizoenen ontzettend goed werk geleverd bij FC Eindhoven, dan is het logisch dat andere clubs informeren naar zijn diensten. We hadden goede hoop dat Rob nog een seizoen als hoofdtrainer voor onze groep zou staan, maar dit is een mooie kans. Een kans die wij hem van harte gunnen. In de ontwikkeling die wij de afgelopen twee seizoenen hebben doorgemaakt had Rob een heel belangrijk aandeel, daarvoor zijn wij hem als club heel erg dankbaar.”

Hoofdtrainer Rob Penders neemt afscheid: “Ik ben FC Eindhoven enorm dankbaar voor de kans die zij mij geboden hebben. Ik kreeg hier de ruimte en tijd om mezelf, de staf en het team te ontwikkelen. In een hele fijne omgeving maakte ik als hoofdtrainer kennis met het betaalde voetbal en zijn we samen tot hele mooie resultaten gekomen. Nu is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben overtuigd dat de club deze lijn de komende jaren kan doorzetten. Ik wil iedereen bedanken voor de steun de voorbije twee seizoenen en ik kom graag nog eens langs in het Jan Louwers Stadion!”

Wie de opvolger wordt van Rob Penders is nog niet bekend. De eerste training van FC Eindhoven is zaterdag 1 juli.

Bron en foto © FC Eindhoven