Home Nieuws Sport Nieuws Samenwerking Vrouwenvoetbal MVV Maastricht en Fortuna Sittard

Samenwerking Vrouwenvoetbal MVV Maastricht en Fortuna Sittard

© MVV Masstriocht / Fortuna Sittard

MVV Maastricht en Fortuna Sittard gaan samenwerken op het gebied van meiden/vrouwenvoetbal. Doel is om het vrouwenvoetbal in Zuid-Limburg verder te stimuleren en te ontwikkelen.

MVV beschikt sinds afgelopen seizoen over een Meiden Onder 17 team (MO17) terwijl Fortuna Sittard juist op de oudere leeftijdsklasse heeft ingezet. Zo beschikt men sinds afgelopen voetbaljaargang over een seniorenteam dat achter FC Twente en Ajax als derde in de eredivisie eindigde. Daarnaast is er in Sittard een Beloftenteam (tot 19 jaar). Vanaf het nieuwe seizoen start MVV MO17 onder de naam MVV/Fortuna MO17 in de Hoofdklasse. Juridisch zal het team echter gewoon onder de MVV Academy vallen en zal dus ook de faciliteiten zoals velden, stadion, bus en de gym van MVV Maastricht gebruiken. Fortuna Sittard zal mee-investeren in een hoofdtrainer (met minimaal een UEFA-B-licentie). Doel is om talentvolle speelsters na hun periode bij MVV Maastricht door te laten stromen naar Fortuna Sittard.

Beide clubs zullen zorgen voor de invulling van de selectie van de MO17;. Fortuna Sittard zal het MO17 team actief gaan ondersteunen door middel van clinics en stagetrainingen. Verder zullen beide clubs geregeld technisch overleg voeren over de ontwikkelingen van het team. Ook wordt er een coördinator aangesteld die verantwoordelijk is voor de overbrugging tussen MVV en Fortuna Sittard.

Manager MVV-Academy Ron Elsen: “Deze samenwerking tussen Fortuna Sittard en MVV is een unieke stap voor het vrouwenvoetbal in Zuid-Limburg. Hiermee gaan we absoluut een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.”

Bron en foto © MVV Masstriocht / Fortuna Sittard