Home Nieuws Sport Nieuws Final Four: Spanje wint Nations League, Nederland vierde

Final Four: Spanje wint Nations League, Nederland vierde

Nations League De Kuip Rotterdam 2023 © Planetzone

Spanje heeft na het nemen van de strafschoppen beslag weten te leggen op de derde Nations League titel. De wedstrijd tussen Spanje en Kroatië eindigden zowel in de reguliere wedstrijd als in de verlenging op een doelpuntloos 0-0. Spanje nam de strafschoppen beter. De finale in De Kuip te Rotterdam werd door zo’n 40.000 toeschouwers bezocht waarvan de grote merendeel uit Kroatië kwam, zo’n 30.000. Spaanse fans waren er rond de 3000.

Fans vieren feest in Rotterdam voorafgaande de wedstrijd finale tegen Spanje © PlanetZone

Nederland werd uiteindelijk vierde. Het verloor na de halve finales van Kroatië met 4-2 nu ook de troostfinale met 3-2 van Italië. De ploeg van bondscoach moet dus nog flink aan de bak en dus alle zeilen bij zetten om straks in september een goede reeks te zetten voor het EK 2024 dat in buurland Duitsland wordt gehouden. Zeker een must om daarbij aanwezig te zijn gezien de rijke historie van deze twee aartsvijanden. Nederland verloor in 1974 het WK finale in Duitsland, daarentegen werd het in 1988 Europees Kampioen, ook in Duitsland.

Spanje is de derde winnaar van de Nations League. De eerste editie in 2019 werd gewonnen door Portugal (Nederland was finalist) Frankrijk won deze titel in 2021, toen won het van Spanje, de huidige winnaar.

Foto © PlanetZone