Home Reviews Trust Rayzee – comfortabel gamen, maar onhandig opbergen

[Review] Trust Rayzee – comfortabel gamen, maar onhandig opbergen

Je hebt eindelijk een avondje vrij en wilt lekker gamen op je console. Waar ga je dan op zitten? Je bed? Een bureaustoel? Natuurlijk kan het zijn dat je een erg comfortabele bank hebt, maar veel zullen die ruimte niet hebben. Daarom zijn er de laatste jaren al wat gamingstoelen uitgebracht. Echter, de meesten zijn log en onhandig. De Trust Rayzee belooft dit te veranderen. Wij konden hem alvast testen en onze bevindingen lees je hier.

De Rayzee is een stoel zonder poten en daardoor een zogeheten floor-chair. Je zit dus praktisch op de grond voor je scherm. Het frame is volledig omhuld door een zwart nepleer. Wanneer je de Rayzee uitklapt is die 125cm lang en 44cm breed. Hiervan is van de lengte een gedeelte van 40cm en de rest een verstelbare rugleuning met hoofdsteun. Hij is redelijk dik door de vulling die zo’n 14cm is en zacht aanvoelt. Je merkt echt totaal geen stugheid.

Het gebruik is enorm simpel. Wanneer je hem platlegt, kun je daarna de rugleuning opklappen tot hoe ver je het wilt. Of je nu achterover wilt zitten of echt rechtop, het is mogelijk in verschillende verstellingen. Wanneer je toch weer verder naar achteren wilt moet je hem even volledig dichtklappen, hierna kun je hem weer stellen.

Door de dikke vulling zit de stoel comfortabel, ook al zit je echt wel dicht op de grond. Het leer voelt niet vervelend aan op een gewone dag, maar wordt wel redelijk snel zweterig. Op blote huid kan het dus snel plakkerig worden om er op te zitten.

Toch zijn er ook een paar nadelen aan de stoel op te merken. Ten eerste dat het zwaartepunt wat raar ligt. Zeker iemand die een langer of zwaarder bovenlichaam heeft moet even kijken hoe die goed kan zitten zonder dat de stoel een beetje naar achteren wankelt. Daarnaast zegt Trust dat het een makkelijk product is om op te vouwen en in een kast of onder een bed op te bergen. Dat is redelijke onzin. Ja, het is redelijk compact, maar de dikte (opgeklapt) maakt het niet praktisch onder een bed en ook een gemiddelde kast gaat dit niet kunnen opbergen (tenzij je al je kleding ergens anders wilt hangen of iets dergelijks). Het is dus compact, maar niet zo compact als Trust wilt doen geloven.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
8.0
Vorig artikelXavi Simons komt met nieuws
Volgend artikelXavi Simons versterkt PUMA als nieuw gezicht van de iconische KING-franchise
review-trust-rayzee-comfortabel-gamen-maar-onhandig-opbergenHoewel de Rayzee erg comfortabel zit door de verstelmogelijkheden en de zachte zittingen, valt het tegen hoe makkelijk je hem kunt opbergen wanneer die dichtgeklapt is. Daarnaast merkte ik ook wel dat die niet goed geschikt is wanneer je een lang of zwaar bovenlichaam hebt omdat dan het zwaartepunt verkeerd gaat liggen en je om kunt vallen. Dus misschien een kleine verzwaring in het zitgedeelte kan nuttig zijn voor een volgende versie.