Home Reviews Shokz OpenFit – Lichtgewicht Design, Minder Soundproof

[Review] Shokz OpenFit – Lichtgewicht Design, Minder Soundproof

© Shokz

Bij de eerste blik op deze oortjes valt meteen de ietwat lompe oplaadcase op. Het lijkt eerder op een oversized sieradendoosje dan op een strakke, moderne gadget. En laten we eerlijk zijn, die case voel je wel in je broekzak, wat niet altijd handig is, vooral niet als je in je sportoutfit rondloopt.

Wat betreft het design van de oortjes zelf, ze hebben een eigenzinnige boogvorm en het geluid lijkt ergens boven je gehoorgang te zweven. Maar wat ons echt in de war brengt, zijn die kleine geluidsgaatjes aan de boven- en onderkant van de oortjes. Wat is daar in hemelsnaam de logica achter? Het blijkt niet echt praktisch te zijn, omdat het geluid er gewoon uit glipt. Dus als je je in een stille omgeving bevindt, kunnen anderen onbedoeld meegenieten van je deuntjes. Niet bepaald ideaal.

© Shokz

De oortjes zelf zijn redelijk licht, wat zowel een plus- als een minpunt kan zijn. Aangezien de speakers niet diep in je oren zitten, moet je echt vertrouwen op die boogvorm. En eerlijk gezegd, het voelt soms een beetje alsof de oortjes op het punt staan om van je oren te vallen, wat best stressvol kan zijn. Maar sommigen zullen het lichte en compacte ontwerp juist waarderen.

Wat betreft geluid en telefoneren: nou, dat is een beetje een mixed bag. De geluidskwaliteit is niet echt verbluffend, zeker niet voor de prijs. Bovendien hangt het sterk af van waar je bent. Omdat de speakers niet diep in je oren zitten, blijf je je bewust van de geluiden om je heen, en andersom. Dus als je op de fiets zit, moet je het volume echt flink opendraaien om iets van je muziek te horen. En als je probeert te bellen, zelfs bij een rustig fietstochtje, kun je nauwelijks verstaanbaar zijn, en de persoon aan de andere kant van de lijn kan jou ook amper horen.

© Shokz

Maar hey, er zit een handige app bij. Hiermee kun je het batterijniveau van de oortjes checken, firmware-updates uitvoeren en sneltoetsen aanpassen. Het enige nadeel is dat de oortjes soms een eigen wil lijken te hebben en verschuiven wanneer je ze aanraakt, wat kan leiden tot onbedoelde knopactiveringen.

Dus, in een notendop, deze oortjes hebben zeker hun eigen stijl, maar ze zijn misschien niet de allerbeste keuze als je op zoek bent naar een topgeluid of als je graag ongestoord wilt genieten van je muziek in een stille omgeving. Ze zijn meer geschikt voor actieve bezigheden en mensen die graag lichte en compacte oortjes willen. Ook zeker voor de prijs zou ik me afvragen of je niet meer voor je geld kan krijgen. Ik zou dit product een 6/10 geven.

Foto © Shokz

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
6.0
Vorig artikelCambuur Leeuwarden ontslaat Sjors Ultee, De Jong mogelijke opvolger
Volgend artikelNederlands toptalent Juwensley Onstein maakt overstap van Ajax naar Genk
Ik ben veel met social media bezig. Mijn moeder zei: 'ga toch eens iets nuttigs doen'. Toen dacht ik bij mezelf "ik ga hier iets nuttigs mee doen". Als de dag van vandaag schrijf ik nu artikelen. Artikelen wat over vanalles gaat. Het zou zelfs over jou kunnen gaan... En ik houd van koffie (dit wordt meestal ook zo standaard gezegd). Het liefste cappuccino/macchiato. Wat doe ik op de site en waar schrijf ik over? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, deze vraag stel ik vooral mezelf. Ik houd mij vooral bezig over het nieuws rondom: YouTube en muziek. Naast het schrijven ben ik ook bezig met de groei van de site. Ik ben manager en zie de site graag groeien, help jij mee?!
review-shokz-openfit-lichtgewicht-design-minder-soundproof Bij de eerste blik op deze oortjes valt meteen de ietwat lompe oplaadcase op. Het lijkt eerder op een oversized sieradendoosje dan op een strakke, moderne gadget. En laten we eerlijk zijn, die case voel je wel in je broekzak, wat niet altijd handig...