Home Nieuws Sport Nieuws Nederlands toptalent Juwensley Onstein maakt overstap van Ajax naar Genk

Nederlands toptalent Juwensley Onstein maakt overstap van Ajax naar Genk

© KRC Genk

Opvallend nieuws vanuit het H.Essers Talent Park. De Nederlandse jeugdinternational Juwensley Onstein komt de troepen van Jong Genk versterken. De linksvoetige centrale verdediger maakt de overstap van de geprezen Ajax academie waar hij uitkwam voor de O17.

KRC Genk had een mooi verjaardagscadeau in petto voor Juwensley Onstein, vandaag 16 geworden. De Nederlandse youngster kreeg een driejarig contract voorgelegd, met een mooie strik errond.

“Juwensley onderscheidt zich als centrale verdediger met zijn snelheid en fysieke présence, gecombineerd met technische bagage en goede voeten. Hij durft te infiltreren en te spelen met ruimte in zijn rug. Kortom, een moderne centrale verdediger die perfect past in de Genkse voetbalvisie”, verklaart Technisch coördinator van Jong Genk, Stijn Haeldermans de keuze voor Onstein.

Echte winnaar

De Nederlandse jeugdinternational had verschillende aanbiedingen, maar de contacten met techniektrainer Michel Ribeiro wisten hem te overtuigen van het Genkse project. “Vanaf het eerste moment had ik een heel warm gevoel bij deze club. KRC Genk heeft een heel concreet plan met mij wat me meteen aansprak. Ik heb grote ambities. Ik wil me eerste bewijzen bij Jong Genk en vervolgens de eerste ploeg halen. Ik ben een echte winnaar. Die mentaliteit vind ik hier ook terug in de club. Mijn droom is om ooit Champions League te spelen in de kleuren van KRC Genk. Ik ga keihard werk om die doelen te halen”, aldus de nieuwe Genkie.

Overstap van Ajax

Opvallend: Onstein maakt de overstap naar Genk van de gerenommeerde Ajax academie. Daar kwam hij uit voor de O17. “Doorgaans maken spelers de omgekeerde beweging”, weet Directeur Opleidingen Roland Breugelmans. “Het zegt iets over de reputatie die we met KRC Genk hebben opgebouwd in binnen- en buitenland. Dat we nu ook absolute toptalenten uit gelauwerde academies kunnen overtuigen van ons project, betekent een nieuwe stap in het verhaal dat we hier aan het schrijven zijn.”

Onstein zal voortaan meetrainen met Jong Genk. Dit kalenderjaar werkt hij zijn wedstrijden nog af met de U18. Vanaf januari is hij ook inzetbaar voor Jong Genk.

Bron en foto © KRC Genk