Home Reviews Game Review Nightmare Horror Adventures bordspel

[Review] Nightmare Horror Adventures bordspel

Sinds de online games zijn gaan ontstaan is het al gauw erg populair geworden. Maar in deze review gaan we het daar niet over hebben. We gaan het hebben over Nightmare Horror Adventures, een erg uitgebreid spel waar goed over nagedacht is tijdens de productie ervan.

Voordat je het spel begint zul je een ruime tijd moeten inplannen. Ik schat dat we er zo’n drie uur mee bezig zijn geweest. Op de doos staat aangegeven dat het rond de twee uur duurt. Maar zorg dat je nog extra tijd hebt, mocht dit nodig zijn. Je speelt met vier of vijf personen van minstens zestien jaar oud. Uit mijn ervaring is dit het advies omdat het een erg ingewikkeld spel is met veel variatie en je er goed de aandacht bij moet kunnen houden. Het is niet een spel als Monopoly of ganzenbord.

In het spel is iedere speler een personage. Tenzij je met vieren speelt, dan speelt een persoon twee karakters. Iedere speler krijgt een kaartje met daarop informatie over zijn of haar personage. De achterkant van het kaartje moest je oplezen, maar de binnenkant moest je geheim houden. Deze personages zijn de kinderen van ouders en zijn elkaars broer, zus, neef of nicht. De ouders zijn allemaal vermoord in een brandend tuinhuisje. Maar tijdens het onderzoek van de politie troffen ze een lichaam minder aan. Wat er dus op neer komt dat een van de ouders de moord zou hebben gepleegd. De slachtoffers konden zien worden geïdentificeerd, omdat ze zo erg verbrand waren.

Johnny, een neef van de karakters en de broer van een van hen, wil vijftien jaar na het incident graag onderzoek doen. En nodigt de over gebleven familieleden, de kinderen van de verbrande ouders, uit om het huis waar alles plaatsvond te onderzoeken. Dus het doel van dit spel is het ontrafelen wie van de ouders de moord gepleegd heeft. Ook zul je er uit eindelijk achter komen waarom dit alles heeft plaatsgevonden.

Toen we het spel begonnen moesten we van alles neerleggen in een bepaalde manier. De kaartjes mochten we absoluut niet bekijken, tot dit aangegeven zou worden in het spel. Dat maakte de sfeer al erg spannend en nieuwsgierig. De villa was per kamer verdeeld als een kaart, in plaats van een groot bord, zoals bij een bordspel. Met een pion beweeg je het groepje elke ronde een ruimte verder. Per ronde mocht je maar één van de vier hoeken onderzoeken. Zo kon je aanwijzingen vinden, voorwerpen die van pas komen, of dingen waar je vrijwel niks aan had.

Naast dit alles waren er nog vele andere dingen die je moest doen en die er gebeurde tijdens het spel. Naar mijn mening zorgde dit ervoor dat het niet begon te vervelen. Het hele spel door hebben we vol spanning gezeten, maar ook veel gelachen. Tot slot kwamen we dus achter het geheim van het hele spel. Deze was erg onverwacht. Maar dat gaan we niet verklappen aan jullie.

Kort samengevat zul je veel tijd moeten inplannen voor het spel. Ook is het verstandig je te houden aan het advies over de leeftijd. Alle spelers zullen een personage spelen die proberen te achter halen wie de moord heeft gepleegd. Het spel was erg interessant en zat goed in elkaar. Ook is er erg goed nagedacht over de hele storyline. En ik zou dit spel aanraden om te spelen met je beste vrienden.