Home Reviews Game Review Immortals Fenyx Rising

[Review] Immortals Fenyx Rising

Oorspronkelijk aangekondigd als Gods & Monsters en daarna een lange stilte. Toen de game voor het eerst weer verscheen was de naam verandert na fundamentele design veranderingen. Het is ontwikkeld door het team achter Assassin’s Creed Odyssey, maar haalt dit spel ook dezelfde kwaliteit?

Een Fenyx rijst uit de as

Fenyx Immortals Rising vertelt een typisch Griekse mythologie verhaal waarin een boze god ontsnapt uit zijn ketens en op wraak zint. Dit keer gaat het om de titaan Typhon. Na millenia in de onderwereld opgesloten te zitten komt Typhon vrij en valt de verschillende Olympische Goden aan en staat op het punt te winnen.

Tot Fenyx aanspoelt op de eilanden groep waar alles gebeurd. Plots zit de jonge Fenyx midden in een verhaal van Prometheus en moet ze in een rap tempo een held worden. Je volgt het verhaal dan ook van de eerste kleinde baby stapjes tot Fenyx een echte held is.

Uniek aan de verhaalvertelling is dat veel van wat er gebeurt verteld word vannuit het oogpunt van Prometheus en Zeus. Deze twee goden kibbelen er nogal wat op los en dat zorgt voor komische momenten. Zo zie je voor je neus een vijand drie keer veranderen doordat Zeus en Prometheus het niet eens worden over waar je tegen vecht bijvoorbeeld. Daartegenover staat helaas wel ook dat het ook voor irritatie kan zorgen tijdens langere speelsessies.

Een mix van dingen waar je van houdt

Fenyx heeft een ontzettend grote wereld waarin van alles te doen is. Hoewel het erg leeg aanvoelt qua leven (waarschijnlijk met opzet) zit er op elke paar honderd meter wel een activiteit. Of het nou een kleine puzzel is, een legendarisch beest of een Vault of Tartaros. Gelukkig hoef je niet heel erg te zoeken naar deze lading objecten aangezien er een optie uit Assassin’s Creed is overgekomen. Namelijk Far Sight. Dit lijkt erg op de Eagle Vision in de Assassin’s Creed spellen en zorgt ervoor dat je belangrijke locaties van ver af kunt vinden. Zo kun je een plan maken waar je heen wilt in welke volgorde.

Een deel van de gameplay heeft wat weg van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Zo heb je zogenaamde Vaults of Tartaros waar je door middel van puzzels oplossen handige voorwerpen kan krijgen om je personage te upgraden of een betere uitrusting te krijgen. Dit heeft namelijk erg veel weg van hoe Breath of the Wild shrines. De vaults zijn ook onderverdeeld in moeilijkheidsklassen en dat is ook zeker te merken. Voor de een zul je een stuk meer moeten nadenken dan de ander.

Upgraden voor het leven

Door het verkennen van de wereld zul je een enorme lading verzamelvoorwerpen vinden. Elk voorwerp heeft zijn eigen nut en zorgt ervoor dat je iets kunt upgraden. Coins of Charon zorgen voor betere en meer vaardigheden. Ambrosia zorgt voor meer levens en Zeus zijn Lightning maakt je sterker. Je kunt redelijk constant upgraden wat voor een fijn progressiegevoel zorgt.

Tot slot ziet het spel er prachtig uit. De wereld is enorm kleurrijk en geeft je constant iets waar je naar uit kijkt. Van een kleine tempel tot een verborgen grot of een beeld van een God. Voor ieder wat wils.

Conclusie

Immortals Fenyx Rising is een heerlijk spel wat perfect is voor iedereen die van Griekse mythologie houdt. Immortals daagt je uit om een prachtig gekleurde wereld te ontdekken met een uitgebreide skill tree. Daarnaast ziet het er op de krachtigere consoles echt prachtig uit. Je wordt misschien alleen af en toe een beetje gek van de verhaalvertelling van Prometheus en Zeus.

Cijfer: 8.5

Deze review is op basis van de PS5-versie. Verder is het ook speelbaar op Xbox Series S|X, Xbox One, PS4 en de Switch.

Vorig artikelBekende Nederlander in ultieme escape room tijdens NPO FunX Locked Down
Volgend artikel[Review] Nightmare Horror Adventures bordspel