Home Reviews Blackberry Key2 LE

[REVIEW] Blackberry Key2 LE

Bij het aanschaffen van een telefoon, zal je niet zo snel denken aan een Blackberry. Dat is toch geen smartphone van deze tijd? Zal je wellicht denken. Toch heeft deze smartphone me verbaasd.

Design

De telefoon zelf heeft een goed formaat die lekker in je handpalm ligt met een goed structuur aan de achterkant. Daardoor zal hij niet uit je hand glijden tijdens bijvoorbeeld het bellen. Bij het gebruiken van deze telefoon is het scherm nadelig, vind ik. De telefoon is een mooi formaat, maar het fysieke toetsenbord neemt behoorlijk veel ruimte in beslag. Daardoor wordt het touchscreen kleiner. Dat is eigenlijk een schande van deze tijd. Zeker nu de fold telefoons op de markt.

Toetsenbord

Ikzelf ben geen Blackberry gewend en ben daarom dus een nieuwe gebruiker. Persoonlijk vind ik het fysieke toetsenbord heel irritant. Zeker in het begin vond ik de toetsen veel te klein om te typen. Later begon ik steeds meer aan het toetsenbord wennen, maar toch kan ik niet aan een fysiek toetsenbord wennen. Ik heb mijn snelheid ook onderzocht tussen touchscreen en fysiek toetsenbord, maar de snelheid is toch echt beter bij een touchscreen. Het verschil is zo’n 15 seconden in een tekst van 100 woorden. Maar dan heb ik ook echt mijn best gedaan met het fysieke toetsenbord.

Omdat ik een fan ben van een touchscreen, ben ik redelijk blij met het feit dat je een touchscreen toetsenbord kan inschakelen. Maar helaas heb ik hier ook nadelen van ontdekt. Om te beginnen neemt dit toetsenbord nog meer ruimte in beslag van het kleine scherm. Daardoor houd je dus heel weinig leesruimte over. Daarnaast vind ik de woordcorrectie ook heel irritant. De suggesties staan random boven letters verspreid en bij het selecteren van een woord, moet je omhoog swypen. Je moet hiervoor echt geduldig zijn.

Foto’s

De camera’s op dit toestel voldoen aan de eisen van deze tijd. Ze bevatten genoeg pixels om redelijk goede foto’s te maken. Over de selfies en de galerij ben ik niet zo te spreken. Bij het maken van de selfies kan je de gemaakte foto niet spiegelen. Daardoor krijg je dus altijd geroteerde foto’s (nooit de foto’s als op de voorbeeld). Bij gemaakte foto’s is het lastig tot onmogelijk om foto’s terug te vinden. Er is namelijk geen fotogalerij waar je de foto’s terug kan vinden. Daardoor moet je een galerij downloaden. Bij een gedownloade galerij waren de foto’s ook niet altijd te vinden.

Geluid

De output zit boven, dat vind ik altijd een slechte positie. Dat komt omdat de draad dan over het scherm hangt. Het geluid voor muziek vind ik ook heel slecht. De speaker klinkt heel schel. Het geluid is wel heel helder tijdens het bellen.

Conclusie

Het scherm valt heel erg tegen doordat hij heel klein is. Het is ook heel irritant dat er geen fotogalerij is. Toch vind ik het geluid tijdens het bellen wel heel prettig.

Vorig artikelNamen deelnemers Dance Dance Dance bekend
Volgend artikel[Review] Captain Marvel