Home Reviews Game Review Trust Forta Headset – eco vriendelijk voor een vriendelijke prijs

[Review] Trust Forta Headset – eco vriendelijk voor een vriendelijke prijs

De fabrikant Trust heeft in mijn boekje altijd een beetje een wisselend beeld. De ene keer ben ik enorm enthousiast zoals met hun microfoon die ik een aantal jaar terug heb gereviewd. De andere keer is het wat minder van kwaliteit. Deze keer heb ik de nieuwe budgetheadset van ze ontvangen om te testen. De Trust Forta heasdet (codenaam GXT 498) is de nieuwe budget toevoeging aan het assortiment van Trust. De vraag is alleen valt deze bij de toppers of mindere modellen?

Laten we beginnen met het design van de headset. De Forta is beschikbaar in wit of zwart en is officieel gelicenseerd door PlayStation. Iets wat te zien is op zowel de doos als de toevoeging van het PlayStation-logo op de oorschelpen. De witte heeft een witte buitenkant, maar zwarte kussentjes waardoor die 50/50 zwart-wit is. De zwarte, degene die ik heb gekregen is echt volledig zwart. De hoofdband heeft een klein kussentje en de oorschelpen zijn gemaakt van een soort nepleer en stof. Prima materiaal voor een headset in deze prijsklasse van €49,99.

Qua verdere features heeft de headset ook wel fijne opties. Zo kun je de microfoon en kabel loshalen, wat perfect is voor het opbergen van de headset. Op de oorschelpen zit bovendien ook de mogelijkheid om de microfoon te muten of volume te regelen. Iets wat een slimme keuze is aangezien de regeling in het snoer bij mij altijd problemen geeft na een periode.

Hoe dit echter bevalt na langduring gebruik durf ik niet te zeggen. Ik heb hem nu een paar weken meerdere uren per dag gebruikt en tot nu toe heb ik geen problemen. Maar na maanden gebruik is dus praktisch niet te testen. Maar ook met langere speelsessies is het comfort prima. Je merkt alleen wel dat de headset vooral voor PS is gemaakt. Ook al staat er PC onder de features, er zit geen splitter of USB-adapter bij en de kabel is relatief kort. Natuurlijk geen probleem voor je PS aangezien je daar de headset in de DualSense of DualShock stopt.

De ecologische keus

De Forta is niet alleen een goede keus voor je bankrekening, maar ook voor de ecologische impact die Trust probeert te maken. Zo is de verpakking minimalistisch gemaakt om zo min mogelijk materiaal te verspillen, maar ook het plastic van de headset is tot 85% van gerecycled plastic.

Prima audio en comfort

Ik noemde al even dat bij langere sessies de headset nog goed aanvoelde. Zo irriteren de kussens niet, maar ook voelt die niet te zwaar aan op m’n hoofd. Het verstellen van de oorschelpen is ook mogelijk waardoor die ook op de grotere hoofden prima past. De grootste reden dat de Forta een goede keuze is, ligt aan de audiokwaliteit. De headset heeft 50mm-audiodrivers die een relatief hoog bereik heeft. Zo zijn tonen van 20-20.000Hz ondersteund. De tonen zijn niet van de allerbeste kwaliteit, zo missen de midden tonen vooral wat kracht. Echter, voor de gemiddelde gamer zal dit meer dan genoeg zijn. Hetzelfde voor de microfoon. Door het schuimkapje wordt wat ruis tegengehouden en je hoeft daardoor zeker niet bang te zijn dat je niet te verstaan bent in je game.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
8.5
Vorig artikelMemphis Depay niet aanwezig bij Final Four
Volgend artikelFinals Four: De 23 van Koeman
review-trust-forta-headset-eco-vriendelijk-voor-een-vriendelijke-prijsDe GXT 498 Forta is een meer dan prima headset voor de prijs. Hij voelt licht aan op het hoofd, is flexibel en stevig. Bovendien is de audiokwaliteit erg goed voor de prijs van €49,99. Zeker een goede keus wanneer je kijkt naar een budget headset en/of één die ecovriendelijk is. De headset is namelijk vooral gemaakt met gerecycled plastic.