Home Reviews Tech Review Trust Fyru 4-in-1 Microphone (White)

[Review] Trust Fyru 4-in-1 Microphone (White)

Trust wordt nog steeds gezien als het absolute basismerk, zeker bij gamers zijn het vaak producten die ouders voor hun net met games beginnende kinderen kopen. Toch heeft Trust ook zeker luxere modellen in hun line-up zitten. Zo bijvoorbeeld ook de Trust GXT 258 Fyru.

Van Trust hebben wij de beschikking gekregen over een nieuwe uitvoering van het apparaat: de witte PS5-versie. Dit model verschilt helemaal niets met het normale model afgezien dat het kleurenschema precies past bij je PlayStation 5. Tijd dus om te kijken of deze microfoon alles aankan qua gaming en natuurlijk ook meteen qua het thuiswerken.

Makkelijk, maar uitgebreid

Wat opvalt bij de Fyru is hoe gebruiksvriendelijk het apparaat is. Bestaande uit drie onderdelen (de microfoon, een standaard en een kabel), is de microfoon makkelijk op te zetten en aan te sluiten. Daarnaast is het makkelijk om te leren wat de knoppen allemaal doen. Zo zit er namelijk ook echt maar een kleine gebruiksaanwijzing bij. Het is werkelijk plug en play.

Hoe gemakkelijk de besturing is zo uitgebreid zijn eigenlijk de functies. Door middel van een USB-A naar USB-C kabeltje verbind je hem aan je computer of PlayStation en vanaf daar alles instellen zoals je wilt. Zo kun je instellen hoe hard het geluid moet zijn wat de microfoon doorspeelt, een headset erop aansluiten met een 3,5mm jackplug, welke modus de microfoon moet gebruiken, hem muten en de kleur van het licht aanpassen.

Op zich spreekt alles hierboven wel voor zich. Behalve waarschijnlijk de mogelijkheid om de modus te kiezen. De Fyru is een 4-in-1 microfoon wat inhoudt dat er vier verschillende opname manieren zijn. Zo zitten er namelijk aan de binnenkant vier microfonen die elk een aparte richting opnemen. Je kunt dus zelf kiezen welke methode je gebruikt en elk is handig voor een aparte gelegenheid. Zelf gebruikte ik vooral omnidirectional omdat ik dan vrijer door mijn kamer kon bewegen midden in een call.

Prijs kwaliteit

Natuurlijk is gebruiksvriendelijkheid en design belangrijk, maar ik heb liever een goede lelijke microfoon dan een designmicrofoon waar ik iedereen gehoorbeschadiging mee geef. Voor Trust begrippen is de Fyru redelijk duur met een prijskaartje van meer dan €100,-, maar voor de prijskwaliteit is het zeker een prima ding. Ik kan natuurlijk weinig zeggen over gebruik over meerdere maanden, maar voor nu ben ik er meer dan tevreden over. Na jaren een microfoon te hebben die in een headset zat was deze stap enorm. Het geluid is helder en warm en mijn stemgeluid werd door velen in voicecalls als beter omschreven.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
8.5
Vorig artikelDocumentaireserie ‘Molukkers in Nederland’ van Coen Verbraak
Volgend artikel[Review] Days Gone – Bend Studio’s spel komt eindelijk tot zijn recht.
review-trust-fyru-4-in-1-microphone-whiteOf het een duurkoop is kan ik nog niet zeggen, maar qua kwaliteit is de Fyru zeker een goede keuze. Hij voelt stevig aan, makkelijk op te zetten en produceert een goed geluid. Zeker voor beginnende podcasts en streamers kan dit wel eens een perfecte keuze zijn.