Home Reviews Game Review The Last Worker – VR brengt de gameplay niet naar een...

[Review] The Last Worker – VR brengt de gameplay niet naar een hoger niveau

Met The Last Worker word je in een soort dystopisch magazijn gegooid waar jij als laatst overgebleven werker nog pakketten moet versturen. Je bent daadwerkelijk “the last worker” van een instantie vele malen groter en machtiger dan Amazon, Jüngle.

Zulke scenario’s zijn echt perfect voor sneren naar bestaande bedrijven en hoewel dat ook wel enigszins gedaan wordt, is het uiteindelijk oppervlakkig. De gameplay is bijna net zo eentonig als het werk in het echt zou zijn. Je pakt pakjes op, controleert ze voor fouten en gooit ze dan of weg of verstuurt ze. Als je genoeg pakketten verstuurd kun je naar het volgende level, zo niet dan word je uitgeschakeld. Oftewel, game over. Vervolgens begin je het level weer opnieuw.

De gameplay zou echt perfect zijn geweest voor VR als het goed was uitgevoerd. Helaas is de besturing clunky. Niet alleen kun je heel beperkt je vervoer bewegen. Aangezien je geen 360 bewegingsvrijheid hebt, maar ook het pakken en weggooien van pakketten laat veel te wensen over. De knoppencombo voor het weggooien van een pakket voelt niet goed aan en zorgt ook regelmatig voor fouten.

De positieve kanten van het spel zitten vooral in de humor tussen het speelbare personage en een robot hulpje die zijn enige gesprekspartner is in zijn leven. Ook is de artstyle erg goed uitgewerkt en geeft het een unieke sfeer aan de game. Het redt helaas echter het spel verder niet van een okay gameplay.