Home Reviews Game Review The Falconeer

[Review] The Falconeer

The Falconeer was één van de lanceringstitels voor de Xbox Series S|X en het is meteen één van de meest unieke launch-titels deze generatie.

Welkom in de Great Ursee

The Falconeer speelt zich af in de Great Ursee. Deze wereld deed mij in eerste instantie een beetje denken aan The Wind Waker, een grote open wereld met enkele eilanden om te bezoeken. Het is een heerlijke wereld om buiten missies op je gemak te verkennen. The Falconeer is namelijk zolang je niet in gevecht bent heel rustgevend en je kunt flink wat uren kwijtraken in het rondvliegen.

Dit vliegen gaat erg soepel. De besturing is namelijk zo soepel dat ik in het begin regelmatig te ver doorstuurde doordat de vogel enorm snel reageert. Hierdoor is het zeker met een controller erg wennen om alles onder controle te krijgen. Ik ging in het begin dan ook regelmatig eraan.

Dit zorgt er dus wel voor dat het opzich een hoge instapdrempel heeft voor spelers en het niet voor iedereen is weggelegd. Als iemand met weinig schietspelervaring was het regelmatig even goed oefenen voor ik een missie haalde of verschillende zijmissies behalen om een kleine upgrade voor mezelf te kopen.

The Falconeer ziet er echt belachelijk goed uit. Voor een spel gemaakt door een enkele ontwikkelaar heb ik oprecht met open mond gezeten en genoten van niet alleen de grafische stijl, maar ook de effecten en het oog voor detail in de belichting waren zo goed uitgewerkt. Daarnaast heeft de Series X een solide 60fps en 4K-resolutie.

Natuurlijk heeft het spel ook wel een aantal minpunten zo zijn er geen checkpoints waardoor als je afgaat er soms hele grote stukken opnieuw gespeeld moeten worden. Daarnaast zijn de missies enigszins wat standaard voor zo een uniek spel. Gelukkig heeft de ontwikkelaar ook al aangegeven dat er gratis updates zullen komen. Dus er komt sowieso meer content aan.

Conclusie

The Falconeer is een enorm indrukwekkende game en al helemaal als je bedenkt dat het gemaakt is door één enkele ontwikkelaar (uit Nederland). De wereld is enorm groot met genoeg te verkennen elementen. De missies zijn een flinke uitdaging en visueel een genot. Heb je een Xbox? Dan is het zeker aan te raden. Heb je Game Pass? Dan heb je geen valide excuus om The Falconeer niet te spelen.

Cijfer: 8.5

Vorig artikelDocu ‘Traumabazen – Vergismoord’ mocro-maffia bij Videoland
Volgend artikelIt Takes Two verschijnt op 26 maart 2021 voor consoles en PC