Home Reviews Game Review The Crew: Motorfest – prachtig Hawaï, maar met oke gameplay

[Review] The Crew: Motorfest – prachtig Hawaï, maar met oke gameplay

The Crew: Motorfest is alweer de derde game in de ‘The Crew’ franchise van Ubisoft. Hoewel iedere game de basis heeft in het besturen van voertuigen zijn ze ieder wel verschillend. In Motorfest kom je op een prachtig Hawaï waar je naar hartelust kunt racen en racen en verkennen met verschillende voertuigen. Van auto’s tot boten en vliegtuigen, het doet je mogelijk denken aan de opzet van Riders Republic met een gebied die je vrij kunt verkennen, maar op verschillende plekken weer unieke dingen te beleven zijn. In hoeverre is deze game echter een goede racegame?

Gameplay

De kracht van “The Crew Motorfest” ligt in de gevarieerde playlists die je kunt ervaren. Of je nu een fan bent van oldtimers of snelle racewagens, er is voor elk wat wils. Het geeft per playlist echt een unieke ervaring door de manier hoe de gameplay er door beïnvloed wordt. Zo is er een vintage playlist waarmee je dus ouderwetse auto’s gebruikt. Zoals ze ook horen te zijn. Geen Nitro en geen GPS dus terwijl je deze gebruikt. Japanese Heritage laat je focussen op Japanse voertuigen. Hoewel er nog veel meer zijn, wilde ikl nog even focussen op de playlist met Formula auto’s. Deze is namelijk één van de weinige waar slijtage merkbaar is met je auto. Banden worden namelijk steeds gladder en een pitstop moet dit verhelpen. Dat betekent dus dat schade praktisch niet naar voren komt in het spel. Voor realisme hiermee hoef je bij Motorfest niet aan te kloppen.

Het aanpassen van de moeilijkheidsgraad houdt de game boeiend en uitdagend. Het unieke aspect van de game is dat deze je speelstijl volgt en je uitdaagt om jezelf te verbeteren. Dit zorgt voor een blijvend boeiende ervaring. Daarnaast zijn er meerdere basis moeilijkheidsgradfen die je basisinstellingen geven zoals het hebben van assists.

Meer dan alleen auto’s

Een welkome afwisseling in The Crew Motorfest zijn de evenementen waarin je kunt racen met vliegtuigen en boten. Helaas beperkt de game het gebruik van deze voertuigen tot evenementen; er zijn geen zij-activiteiten beschikbaar. Dit voelt als een gemiste kans, gezien de potentie voor leuke en boeiende activiteiten met deze voertuigen. Al helemaal omdat je een prachtige omgeving hebt die verder ook vrij te verkennen is. Hierdoor voelt het alsof een groot deel van de mogelijkheden die je krijgt meer afterthoughts waren.

Grafisch

Grafisch gezien straalt The Crew Motorfest op de PS5. Hawaï is prachtig vormgegeven, met adembenemende landschappen en een schat aan details. De voertuigen zijn gedetailleerd gemodelleerd en de weersomstandigheden zien er realistisch uit. De ray tracing die in het spel zit zorgt ervoor dat reflecties en licht enorm goed uit de verf komen. Je merkt dit vooral in de steden met neon verlichting, al voelen die erg out of place in de game.

De prestaties blijven over het algemeen soepel, helaas werkt de game niet altijd even lekker als je een dipje hebt in je internetverbinding. Zeker tijdens inhaalmomenten zijn deze haperingen erg vervelend.

Controller integratie

De samenwerking tussen de game en de Dualsense is een hoogtepunt. Dit dankzij de haptic feedback die in de controllers zitten. Zo voel je namelijk daadwerkelijk de kracht van de motor wanneer je hard remt of van de baan raakt. Dit versterkt je immersie van het besturen van een voertuig enorm. Het is een meeslepende ervaring die de gameplay nog meeslepender maakt.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
6.5
Vorig artikelEredivisieclubs unaniem akkoord met onderhandelingsresultaat: eredivisievoetbal tot medio 2030 te zien op ESPN
Volgend artikelMTV EMA’s in Parijs afgelast wegens dreiging Israëlisch-Palestijns conflict
Ik ben veel met social media bezig. Mijn moeder zei: 'ga toch eens iets nuttigs doen'. Toen dacht ik bij mezelf "ik ga hier iets nuttigs mee doen". Als de dag van vandaag schrijf ik nu artikelen. Artikelen wat over vanalles gaat. Het zou zelfs over jou kunnen gaan... En ik houd van koffie (dit wordt meestal ook zo standaard gezegd). Het liefste cappuccino/macchiato. Wat doe ik op de site en waar schrijf ik over? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, deze vraag stel ik vooral mezelf. Ik houd mij vooral bezig over het nieuws rondom: YouTube en muziek. Naast het schrijven ben ik ook bezig met de groei van de site. Ik ben manager en zie de site graag groeien, help jij mee?!
review-the-crew-motorfest-prachtig-hawai-maar-met-oke-gameplayThe Crew Motorfest brengt diversiteit en uitdaging naar de wereld van racespellen op de PS5. De gevarieerde playlists, adembenemende graphics en controllerintegratie maken het een uitstekende keuze voor racefans. Hoewel de beperkte mogelijkheden met vliegtuigen en boten teleurstellend zijn en sommige vertragingen de gameplay kunnen hinderen, is de algehele ervaring zeer de moeite waard. Met ongeveer 20 uur gameplay biedt The Crew Motorfest veel plezier en uitdaging voor raceliefhebbers.