Bewegingsgestuurde games zijn perfect voor VR. Games als Synapse, Vader Immortal en Beat Saber staan bovenaan mijn lijstje van VR-games. Tot nu toe was er op een of andere manier nog geen goede tennisgame. Tennis On-Court is ontwikkeld in samenwerking met Decathlon en heeft dus wat potentie. Het merk begrijpt namelijk tennis als geen ander. Dus is deze game ook daadwerkelijk goed of kun je beter terugkeren naar Wii Tennis? Hoewel het een stuk nauwkeuriger is, is het zeker geen ace (een serve waarbij je meteen een punt scoort).
Tennis On-Court is een simpel concept, geen uitgebreide carriëre modus, verhaallijnen of iets dergelijks. Je hebt een menu om aan te geven of je een toernooi wilt spelen, een tutorial of wilt oefenen. De gameplay kan zich afspelen of verschillende tennisbanen en laat een speler zich dus echt verplaatsen in een tennisomgeving. Dit alles om het zo dicht mogelijk bij een simulatie te komen.
Als speler kun je kiezen voor wat opties om het spel makkelijker te maken, maar aangezien ik graag de extra realisme had, koos ik om die uit te schakelen en te beginnen met verschillende tutorials. Deze tutorials zijn meteen een pijnpunt. Want hoewel het je zo positioneert om bijvoorbeeld je forehand of serve te oefenen is er te weinig feedback over waarom het fout gaat. Normaal als je tennis speelt, voel je natuurlijk de bal op je racket waardoor je de kracht merkt. Dat is hier niet het geval waardoor ik meer dan de helft te hard of zacht bleef raken. Er is geen enkele indicatie hoe de kracht van slaan wordt bepaald en dat is zonde. Zeker voor spelers die nooit hebben getennist valt de tutorial tegen want regels worden er niet uitgelegd. Zoals welk deel van het veld geraakt mag worden.

Verder is de gameplay goed opgezet. Wanneer je genoeg ruimte hebt en gewend bent aan de besturing voelt de gameplay erg lekker aan. Je kunt namelijk naarmate je meer oefent beter richten en ook mooie effect ballen gebruiken. Bijvoorbeeld door het draaien van je racket. Elementen als backhand slagen werken ook beter door het gebruik van twee handen zoals ook in echte tennis het geval is. Mocht je daar niet zo goed in zijn kunnen hulpmiddelen je enorm veel helpen.
Het spel helpt ook spelers met minder ruimte door automatisch lopen als optie te bieden. Normaal kun je fysiek lopen in je omgeving of de joystick op de controller gebruiken. Wanneer je dit lastig te combineren vindt of geen ruimte hebt is dit een handige manier om te spelen. Je hebt alsnog wel ruimte nodig om je racket te gebruiken natuurlijk.
Dit is dus opzich een prima game met een erg frustrerende leercurve. Helaas is dat niet het enige minpunt aan de game. De game heeft namelijk nog wel eens last van bugs. Dat punten of fouten niet geteld worden en een wedstrijd of tutorial dus niet af te maken is. Het is jammer dat de game die al redelijk klein is zulke game breaking bugs ervaart en hoewel het niet constant is, komen ze genoeg voor om een minpunt te zijn.