Home Reviews Game Review Sims 4 Sneeuwpret

[Review] Sims 4 Sneeuwpret

Ik houd best wel erg van de winter. Niet door de korte koude dagen, maar omdat toch ook een aantal van de gezelligste en mooiste momenten in dit seizoen zijn. Hele landschappen besneeuwt (oke in Nederland al een lange tijd niet), schaatsen, wintersport en natuurlijk de feestdagen. Ook in de Sims is het altijd een favoriet en hoewel Jaargetijden al een beetje sneeuwhad zul je in Sneeuwpret pas echt ervan kunnen genieten.

Het mooie aan deze uitbreiding is dat er voor iedereen wel wat te doen is. Of je nu wilt wintersporten, een wandeling maken of ga de verraderlijke bergen opklimmen. Niets moet alles kan en jij bent vrij om te beslissen hoe vaak je alles wilt doen.

Elk van deze activiteiten zijn ook weer uitgewerkt zo kun je met wintersporten niet alleen skiën, maar ook slee rijden en snowboarden. Allemaal activiteiten die leuk zijn om te doen, je moet er alleen geen SSS-achtige gameplay van verwachten.

Het klimmen is leuk en geeft een leuke nieuwe soort gameplay die je niet gewend bent van Sims. Wanneer je genoeg geoefend hebt kun je een expeditie opzetten en met een groepje de berg beklimmen. Als beloning krijg je eigenlijk helemaal niets. Je hebt vooral een goede prestatie neergezet waar je trots op kunt zijn.

Hetzelfde geld voor de wandelingen. Het is een rustgevende activiteit met wat leuke evenementen zoals geesten die je wandeling wat spannender maken. Alles hangt af van het soort wandeling wat je gaat maken. Echter de wandelingen geven geen beloningen of iets dergelijks dus je hebt ook hier niet veel aan ookal is het opzich een leuke ervaring.

Persoonlijk vond ik de Oosterse elementen het leukste in deze uitbreiding. Het past niet helemaal bij het thema (er zijn bekendere wintersportgebieden), maar toch is het een leuke toevoeging. Zo zijn door middel van Sneeuwpret een aantal elementen uit Japan overgekomen. Zo zijn de huizen in de oosterse stijl gemaakt en zijn er elementen als eten met stokjes of een buiging toegevoegd.

Iets waar ik persoonlijk het nut totaal niet van inzag is de toevoeging van levensstijlen. Levensstijlen stuurt jouw Sim eigenlijk een soort richting op qua hoe ze leven. Dit is gebaseerd op hun voorkeuren en verandert constant met de Sim mee. Door bepaalde levenskeuzes verandert de levensstijl van een Sim en dat kan voor het doel van die Sim weer voordelen opleveren. Echt nuttig vond ik ze echter niet en zeker niet aangezien elke Sim altijd al doelen had in hun leven.

Helaas zorgt de zoveelste uitbreiding ook weer voor een lading nieuwe bugs. Niet alles werkt even goed met elkaar en op een gegeven ogenblik is het bijna ook niet meer te repareren. De software wordt te groot en elk onderdeel te afhankelijk van het andere onderdeel. Het begint eigenlijk tijd te worden voor een nieuw hoofdstuk en een frisse start voor de Sims.

Conclusie

Sims 4 Sneeuwpret is eigenlijk weer veel van hetzelfde en brengt weinig echt nieuws naar de serie. Zeker na een uitbreiding als de Star Wars die ervoor kwam valt dit nogal tegen. Het is wel weer zoals altijd erg goed uitgewerkt en uitgebreid, maar het is het toch net niet eigenlijk zeker voor de prijs valt het tegen, zeker vanwege de bugs. Tijd voor echte vernieuwing en een frisse start EA.

Cijfer: 6.5

Vorig artikelTrailer ‘Mocro Maffia’ seizoen 3 gelanceerd
Volgend artikelJari Vlak eerste aanwinst van 2021 voor FC Emmen