Home Reviews Game Review Iron Man VR

[Review] Iron Man VR

Exclusief op de Playstation 4 kun jij in het pak van Tony Stark stappen. Iets wat waarschijnlijk de droom is van vele Marvel fans. Maar hoe goed is het spel eigenlijk?

Standaard

Ik begin maar meteen met het grootste probleem van het spel, namelijk het verhaal. Iron Man VR doet zijn best om een goed verhaal neer te zetten van ongeveer 10 uur speeltijd. Nu is dat al redelijk lang voor VR games en op zich is het ook wel een oke verhaal. Het is alleen zo voorspelbaar dat een beetje gamer meer dan de helft kan voorspellen. Het is zonde want de rest van de gameplay is namelijk echt ontzettend goed.

Vloeiende gevechten en bewegingen

Nadat je gewend bent aan je virtuele omgeving en de besturing zul je merken dat Camouflaj alles op alles heeft gezet om er een fijne actie game van te maken. Elke beweging voelt soepel aan en afgezien van het eerste half uur heb ik geen last gehad van de besturing.

Je bestuurt het spel namelijk door middel van de PS Move controllers. Door middel van deze controllers bestuur beide armen van Tony en kun je eigenlijk alles doen. Van manouvreren in de lucht tot optrekken en van het gooien van basketballen tot het schieten van je wapens.

Doordat je genoeg keuze hebt aan wapens kun je constant je eigen scores blijven verbeteren door te kijken welke combinate wapens voor jou het fijnste werken. Beide armen hetzelfde extra wapen of kies je ervoor om voor elk wat anders te doen. Wil je dat de Unibeam langer duurt of liever sneller opgeladen wordt. Het is echt jouw Tony Stark en jouw keuzes die de spelervaring bepalen.

Net een 3D Cartoon

De wereld van Marvel heeft vele grafische stijlen gekend in films, comics, series en games. Iron Man VR kiest voor een onrealistische grafische stijl die veel weg heeft van cartoons. Dit werkt echt top bij het spel en geeft je het gevoel alsof je in je favoriete Marvel serie bent gesprongen.

Tot slot is er nog één minpunt aan het spel, het heeft namelijk ontzettend lange laadtijden. In de tijd dat een level laadt is er ook weinig te doen waardoor het wel vervelend wordt op den duur, zeker aangezien je over het algemeen staat terwijl je in VR speelt.

Conclusie

Iron Man VR is voor de prijs een prima spel. Het verhaal is niet heel interessant, maar de gameplay is echt top. Het is een heerlijk spel om een tijd te spelen en ik heb hem dan ook in één adem uitgespeeld. Zeker wanneer je wat van de instellingen aanpast betreffende het ronddraaien voelt het echt alsof je de superheld bent. De enige nadelen zijn dus het wat zwakkere verhaal en lange laadtijden.

Mocht je al een PS4 VR hebben dan is dit sowieso een aanrader, maar geen titel om de headset speciaal aan te schaffen. Tevens is er een kleine demo in de PS Store welke hier te vinden is.

Cijfer: 7.5

Vorig artikelAmazon Prime Video presenteert officiële trailer World’s Toughest Race: Eco-Challenge Fiji
Volgend artikelEerste aflevering van realityprogramma The Sims Spark’d op televisie