Home Reviews Game Review Hitman III

[Review] Hitman III

Welcome back Agent 47, we need you.

Hitman is een serie die ondertussen alweer meer dan 20 jaar bestaat, maar in 2016 was het tijd voor een reboot. Tijd voor de World of Assassination Trilogie. Deze begon in 2016 met Hitman, in 2018 kwam Hitman 2 en deze week verschijnt eindelijk het slotstuk: Hitman 3. Als Agent 47 zul je met een klein team over de hele wereld heen reizen om zo kopstukken van de gevaarlijke organisatie Providence uit te schakelen.

Het spel met vele gezichten

Dit kun je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten voor de Hitman-reeks. Want wat Hitman 3 zo ongelooflijk goed doet is jou de vrijheid geven in hoe je het gaat aanpakken. Dring je binnen als een detective of juist als de bewaking. Welk wapen gebruik je, welke ingang neem je? De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos en je kunt altijd levels opnieuw doen wanneer je een andere aanpak wilt proberen.

Daarnaast zal het herspelen van levels ook leiden tot nieuwe wegen die naar Rome leiden. Zo kun je namelijk een soort van shortcuts vrijspelen en zal je mastery over een level krijgen. Deze mastery zorgt ervoor dat wanneer je terugkeert je verschillende extra’s krijgt zoals verstopplekken voor wapens die al voor jouw komst naar binnen zijn gesmokkeld.

Je kunt dus kiezen om je doel tactisch uit te schakelen of met groot geweld. Zelf ga ik vooral voor de tactische manier aangezien ik het altijd een grote uitdaging vind om niet opgemerkt te worden en het leuk vindt om alles te verkennen (daarnaast ben ik verschrikkelijk in het richten van mijn geweer).

Geest uit het verleden

Wanneer je de vorige twee spellen hebt op hetzelfde platform kun je heel gemakkelijk levels en save data overbrengen naar deze versie van Hitman. Niet alleen krijg je dan voordelen in de trend van wapens, maar ook nog eens extra missies om even makkelijk wat experience punten te krijgen waardoor je toekomstige missies makkelijker worden.

Het spel is vele malen leuker wanneer je je hebt verdiept in het voorafgaande verhaal. Je snapt referenties en redenen waarom je iemand moet uitschakelen. Het verhaal is veel logischer en daarnaast ben je ook al gewend aan de gameplay.

Ja het is meer van dezelfde soort gameplay, maar dat werkt juist goed en het is niet alsof er jaarlijks een spel verschijnt met dezelfde gameplay (je kunt vast zelf wel wat voorbeelden hiervan bedenken). Hierdoor wordt de herhaling van de gameplayloop niet vervelend en blijft het een leuke ervaring.

Prachtige omgevingen

Hitman 3 heeft iets wat de vorige delen nog niet hadden: ondersteuning voor ray-tracing. Zelf speelde ik het spel op de Xbox Series X en mijn god wat ziet alles er geweldig uit. Van de weerspiegeling in water en glas tot de schaduwen, het leek alsof je in een Hitman-film rondliep. Daarnaast zijn alle omgevingen enorm gedetailleerd.

De voice-acting is bovendien echt van de hoogste kwaliteit. Van de missie briefing tot de gesprekken op locatie alles is zo goed gedaan. Zelfs de personages die je misschien niet eens ziet tijdens je playthrough.

Conclusie

Hitman 3 is de eerste grote titel van 2021 en is meteen een flinke klapper. Niet alleen ziet het er prachtig uit, maar de gameplay blijft ook leuk en uitdagend. Het feit dat je locaties van de eerdere delen ook weer kunt kopen/vrijspelen zorgt voor een enorme game waar je lang zoet mee bent. Tevens is het een waardig einde voor de trilogie. Hopelijk gaat Agent 47 niet te lang op vakantie.

Cijfer: 8.8

Deze review is gebaseerd op de Xbox Series X versie van het spel. Verder zal het spel beschikbaar zijn op: Xbox One, Xbox Series S, PS4, PS5, PC, en in de cloud voor de Switch en Stadia.

Vorig artikelSamsung SmartThings Find en Galaxy SmartTag helpen je al je spullen terug te vinden
Volgend artikelDuidelijke beelden van zware mishandeling in Opsporing verzocht