Home Reviews Game Review Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök – goed, maar mist iets

[Review] Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök – goed, maar mist iets

Met Assassin’s Creed Valhalla is Ubisoft weer eens van het bekende pad afgeweken. Na een jaar is er geen nieuwe Assassin’s Creed verschenen, maar hebben ze voor het eerst een DLC uitgebracht na de Season Pass. Deze DLC heet Dawn of Ragnarök en gaat direct verder op de Asgard en Jotunheim verhaallijnen. Hij is echter wel €39,99 als je hem los koopt. Wanneer je het spel nog niet hebt kun je voor €99,99 het spel + uitbreiding kopen of voor €139,99 met de season pass er bij.

De vierde realm – Svartalfheim

Als je een beetje bekend bent met de Noorse mythologie zijn er negen werelden. Drie hiervan zijn te betreden via het basisspel (Asgard, Jotunheim en Midgard), maar met deze DLC krijg je de kans een nieuwe wereld te verkennen. De dwergenwereld, Svartalfheim, is het gebied waar de DLC zich afspeelt. Jij bent daar namelijk als Odin om je zoon Baldr te redden van Surtr, de god van Muspelheim. Met een aantal nieuwe trucjes zul je je weg moeten slaan door een hele lading Muspels met als hoogtepunt de Hugr-Rip.

De totale ervaring duurde voor mij iets meer dan 20 uur en dan heb ik de meeste extra onderdelen ook gedaan. Dat voelde ondanks de kwaliteit toch wat kort aangezien de volledige game voor anderhalf keer de prijs minimaal drie keer zo veel content gaf.

Het beste van Valhalla en nog wat meer

Ik ga niet helemaal in de gameplay aangezien het meeste overeenkomt met het hoofdspel, maar enkele aspecten zijn toch wel nieuw en interessant. Zoals de eerder genoemde Hugr-Rip. Dit handige apparaat geeft je de mogelijkheid om krachten van vijanden over te nemen. Zoals de Power of Muspelheim waarmee je over lava kunt lopen. De Power of the Raven laat je tijdelijk veranderen in een raaf en Power of Rebirth roept tijdelijk verslagen vijanden op om aan je zij te vechten.

Dit zijn maar een paar van de krachten, maar ze veranderen de gameplay flink. Zeker aangezien je op ieder moment maar twee krachten tegelijk op de Hugr-Rip kunt hebben. Hierdoor zul je soms tactisch moeten nadenken over welke combinatie je wilt gebruiken. Zo zal de raaf erg fijn zijn om snel te verplaatsen over het land zonder fast-travel te gebruiken. Terwijl in gebieden met veel lava de Muspelheim-power meer van nut is. Deze sterke krachten zijn echter niet ongelimiteerd te gebruiken. Zo heb je Hugr life force nodig om een kracht te activeren.

Wanneer je een kracht activeert kun je hem voor een bepaalde tijd gebruiken. In deze tijd kun je echter ook alweer life force verzamelen. De life force vind je echt werkelijk overal dus erg gelimiteerd is het ook weer niet. Zo krijg je het door vijanden verslaan, door het uit bloemen te zuigen of door bij een shrine levens in te leveren. Die laatste optie voelt alleen wel altijd overbodig aangezien er altijd helende paddestoelen omheen staan.

Nog sterkere outfits

Een ander nieuw aspect van Dawn of Ragnarök is de toevoeging van Divine Gear. Met deze DLC kun je je gear upgraden naar een nog hoger level en het dus nog sterker maken dan eerst. Met als ultieme bonus: wanneer je een volle devine set hebt, zul je geen schade meer krijgen door te vallen. Een skill die ik toch wel mistte na het vorige deel. Helaas werkt dit ook alleen maar in het DLC-gebied en niet in Engeland.

Je hebt om outfits te upgraden wel nieuwe materialen nodig die je kunt vinden in de wereld tijdens bijvoorbeeld raids. In deze raids is ook Silica te verdienen waarmee je de Hugr-Rip weer kunt upgraden.

Naast het verslaan van Surtr is er ook nog wat te doen

Zoals al genoemd is heeft deze DLC ook weer raids waarmee je kostbare materialen kunt verzamelen, maar verder is er ook van alles te doen. Zo kun je aan de gang gaan met een nieuw wapentype, is er een arena waar je je skills kunt testen en kunt proberen de All-Father outfit te verdienen. De DLC is dus gelukkig niet alleen het verhaal volgen, maar voegt ook nog wat extra’s toe.

Wat ik echter mis voor de prijs is net dat speciale. Vergeleken met de prijs voor het volledige spel voelt het toch net wat aan de dure kant aan. Het borduurt logischerwijs verder op Valhalla, maar toch had ik voor zo een grote uitbreiding net wat meer verwacht. Zeker als je ziet wat de Season Pass allemaal heeft gebracht.

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
7.7
Vorig artikelPowNed volgt jonge voetbalmakelaars in nieuw NPO 3-programma
Volgend artikelVeel coronarelaties uit verveling bij jongeren