Home Previews Project xCloud

[Hands-On] Project xCloud

Microsoft bracht vorige week de beta van Project xCloud eindelijk naar Nederland. Wij zijn er meteen mee aan de slag gegaan.

Project xCloud is de aankomende streamingdienst van Microsoft. Met deze dienst kun je als gamer Xbox-spellen via een internetverbinding spelen op je smartphone en/of tablet. Het verschilt echter op verschillende manieren van andere streaming diensten zoals Playstation Now en Google Stadia.

Microsoft heeft namelijk als voordeel dat ze niet alleen enorm veel servers hebben over de hele wereld en dat ze al games op de PC en Xbox hebben. Ontwikkelaars hoeven daarom niks extra’s te doen om hun game op xCloud te brengen.

Op dit moment werkt de beta eigenlijk vooral op Android telefoons met Android 6.0 of hoger (de versie uit 2015/2016). De bedoeling is echter dat iOS dit ook volledig zal gaan ondersteunen.

Nu dan het belangrijkste. Hoe goed werkt het systeem van Microsoft en zit er genoeg potentie in? Tijdens mijn tijd met de preview was ik voornamelijk erg positief verrast. Ik merkte geen vertragingen en de games zagen er geweldig uit. Dit dus zelfs tijdens een beta.

Door de enorme bibliotheek die Microsoft gaat ondersteunen aan Xbox One games en sowieso in de toekomst ook Xbox Series X games zit er enorm veel potentie in de streaming dienst. De vraag is echter hoe duur het gaat zijn. De preview is dan wel gratis, de volledige versie zal sowieso betaald zijn. Mogenlijk wordt het streamen vanaf jouw eigen Xbox wel gratis.

Iedereen kan zich gratis opgeven voor de preview, of/wanneer je wordt toegelaten is echter de vraag. Je kunt dit hier doen.

Vorig artikelApple introduceert snellere 13-inch MacBook Pro met Magic Keyboard en twee keer zoveel opslag
Volgend artikel[video] Gone Tomorrow – The Boy Next Door, Billy The Kit & April Darby