Home Entertainment Heroes Dutch Comic Con breidt evenement uit tijdens zomereditie

Heroes Dutch Comic Con breidt evenement uit tijdens zomereditie

© Heroes Dutch Comic Con

Het is de eerste keer dat de grootste comic con van Nederland plaatsvindt in de zomer. Op 24 en 25 juni opent de Jaarbeurs Utrecht de deuren voor een weekend dat volledig in het teken staat van popcultuur. De zeven hallen barsten bijna uit de voegen door alle activiteiten en stands, en daar doet de organisatie nog een schepje bovenop. Deze editie kunnen de bezoekers genieten van de beurs en het mooie weer, want voor het eerst zal een nieuw gedeelte van het event plaatsvinden in de buitenruimte van de evenementenhal. De 3000 extra vierkante meters bieden ruimte waar bezoekers nóg meer kunnen doen en beleven.

Een zomerevenement vraagt om buitenactiviteiten. Voor het eerst kunnen bezoekers van Heroes Dutch Comic Con vertoeven in de 3000m2-grote binnentuin van de Jaarbeurs. Het buitenterrein is een toevoeging van de andere area’s die zich binnen in het pand bevinden, zoals de Entertainment-, Experience-, en Activities Hal. Welke nieuwe activiteiten er precies gaan plaatsvinden op het buitenterrein wordt binnenkort bekendgemaakt op de website van de organisatie, maar ze vertellen al wel dat er in ieder geval een eet- & drinkgelegenheid komt waar bezoekers rustig in het zonnetje kunnen genieten van een hapje en drankje. Met deze toevoeging wil de organisatie inspelen op het zomerse element van deze editie en de bezoekerservaring nog verder uitbreiden.

Ook zullen een recordaantal grote filmstudio’s en producenten aanwezig zijn tijdens de aankomende editie van Heroes Dutch Comic Con. In de Experience Hal exposeren o.a. Disney+, Netflix, Paramount, Universal, FOX en Sky Showtime met een interactieve experience rondom hun nieuwste releases. Op de plattegrond (afbeelding hieronder) is te zien wat er allemaal te doen is en waar de activiteiten zich bevinden. Heroes Dutch Comic Con vindt plaats op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni 2023 in de Jaarbeurs Utrecht. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de

website: dutchcomiccon.com