Home Nieuws Sport Nieuws Mark-Jan Fledderus nieuwe technisch manager Eredivisie CV

Mark-Jan Fledderus nieuwe technisch manager Eredivisie CV

© Eredivisie cv

Mark-Jan Fledderus treedt per 1 juli 2023 in dienst bij de Eredivisie CV als technisch manager. In deze nieuwe functie binnen de league-organisatie wordt de 40-jarige oud-voetballer verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de eredivisie en haar achttien clubs, met als ambitie om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top 6-positie in Europa te handhaven.

Fledderus is de eerste technische manager in dienst bij de Eredivisie CV. De voormalig technisch directeur van Heracles Almelo en FC Groningen gaat zich binnen de Eredivisie richten op beleidsmatige aspecten, zoals de eredivisie Veranderagenda, sportieve afspraken vanuit het businessplan, het sportieve dataproject en het voorzitten van overleggen met clubs via het technisch platform.

Daarnaast gaat Fledderus zich op termijn richten op de verdere ontwikkeling van andere sportief-technische disciplines in het Nederlandse betaald voetbal, zoals de competitieopzet, speeldagenkalender, speelondergrond, jeugdopleidingen, beloftenteams, transferwindows en de voetbalpiramide. Ook gaat de nieuwbakken technisch manager de samenwerking bevorderen met technische directeuren van de eredivisieclubs en met contacten van nationale- en internationale voetbalorganisaties zoals de KNVB, UEFA, FIFA en European Leagues.

Verdere professionalisering

Jan de Jong, directeur Eredivisie CV: “De komst van Mark-Jan is de volgende stap in de verdere professionalisering van de Eredivisie CV. Wij zijn niet alleen van de commerciële ambities, maar juist ook van de sportieve doelstellingen. We willen immers de zesde competitie van Europa blijven. Mark-Jan weet wat het is om in de eredivisie te voetballen en wat het is om technisch directeur te zijn bij een club in de eredivisie. En in die laatste rol zette hij zich altijd actief in voor het collectief. Dat alles is echt een pre. Ook hij is dus made in the eredivisie.”

“Niet alles wat hij aanraakte in zijn carrière veranderde in goud, nee, maar bij wie wel?  Daarbij komt dat hij behoorlijk zelfkritisch is en hij heeft een enorm leervermogen. Mark-Jan weet wat er leeft in de eredivisie, wat de thema’s zijn, de uitdagingen en heeft goed zicht op het internationale concurrentieveld. Die ervaring heb je in deze nieuwe functie nodig. Mark-Jan is een slimme gast, zit boordevol met nieuwe ideeën, heeft een enorme drive en wil zich breed verder ontwikkelen. Die kans krijgt hij nu en die gaat hij ongetwijfeld grijpen. Daar ben ik van overtuigd. Na een uitgebreide procedure samen met een aantal clubs kwam hij dan ook als meest geschikte kandidaat uit de bus”, aldus Jan de Jong.

Mark-Jan Fledderus, technisch manager: “Ik heb heel veel zin om te beginnen aan deze nieuwe uitdaging. De eredivisie is een prachtige competitie waar ik als speler en technisch eindverantwoordelijke bij verschillende clubs deel van heb mogen uitmaken. Het is een enorme eer om nu vanuit deze rol een bijdrage te mogen leveren aan de sportief technische ontwikkeling hiervan. We gaan er alles aan doen om de clubs die de eredivisie maken zo goed mogelijk te faciliteren op sportief technisch gebied”.

Bron en foto © Eredivisie cv