Home Nieuws TV Nieuws De Dating Quiz: kans op een ton én de liefde van je...

De Dating Quiz: kans op een ton én de liefde van je leven

Foto: Roy Beusker

Blind daten én blind quizzen – tegelijkertijd. Dát gaan we zien in De Dating Quiz van Linda de Mol. In elke aflevering nemen drie vooraf gematchte koppels het tegen elkaar op. De singles die een koppel vormen, hebben elkaar vóór de show al uitgebreid gesproken, maar nog niet gezien. Ze zien elkaar pas als ze uit het spel liggen… en de grote vraag is dan: maakt liefde blind? Wie weet gaat het winnende koppel niet alleen naar huis met een fantastische geldprijs, maar ook met een nieuwe liefde! De Dating Quiz is vanaf zondag 17 oktober om 20.00 uur te zien op SBS6.

Om die liefde een realistische kans te geven, daten de koppels vooraf – blind – met elkaar. Met wie ze uiteindelijk gematcht zijn, blijft een verrassing tot in de studio. Tijdens het spelen van de quiz kunnen ze elkaar niet zien, maar uiteraard wél horen. Bij alle spellen hebben ze elkaar hard nodig én leren ze elkaar beter kennen…

Als er een koppel afvalt, is het langverwachte moment eindelijk daar en gaan ze elkaar voor het eerst in levenden lijve zien. Dertig seconden lang kijken ze elkaar diep in de ogen… en dan moet elk koppel beslissen: houdt het hier op? Of is er een voorzichtige vonk? Als het finalekoppel besluit om apart verder te gaan, spelen ze niet samen, maar tegen elkaar de finale. Kiezen ze wel voor elkaar? Dan maken ze samen kans op maar liefst 100.000 euro!

De Dating Quiz heeft het allemaal: het is een blind dating reality-programma en een kennisquiz ineen. Het is het ultieme spel van de liefde! Linda is dan ook enthousiast: “Het is een programma waar je enorm vrolijk van wordt en ik denk dat daar behoefte aan is in deze best sombere tijden. Het is zo leuk om tijdens de blind dates te merken dat er een enorme barrière wegvalt als je alleen naar elkaar luistert en niet meteen een oordeel velt op grond van iemands uiterlijk of kleding. Het moment waarop ze elkaar eindelijk dertig seconden mogen zien, is natuurlijk heel spannend. Als kijker ga je gokken: wat doen ze? De Dating Quiz is ouderwetse romantiek in een nieuw jasje. Ik hoop dat de kijker er zin in heeft!”

De Dating Quiz wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is mede mogelijk gemaakt door Lexa en Mentos.

Uitzending: vanaf zondag 17 oktober, wekelijks om 20.00 uur op SBS6 en KIJK.nl.

Bron: SBS6 Foto ©

Vorig artikelReizen Waes doorkruist in nieuw seizoen exotisch Nederland
Volgend artikel[video] ESPN brengt meer NBA dan ooit op Nederlandse tv
Ik ben de eigenaar van Planetzone