Home Nieuws Sport Nieuws ESPN brengt meer NBA dan ooit op Nederlandse tv

[video] ESPN brengt meer NBA dan ooit op Nederlandse tv

© ESPN

ESPN is de nieuwe officiële broadcast partner van de NBA in Nederland. Dat hebben de National Basketball Association (NBA) en ESPN vandaag bekend gemaakt. Het meerjarige partnership, dat begint met de start van het 75e seizoen van de NBA deze maand, omvat het meest uitgebreide tv-pakket van de NBA ooit in Nederland. Ook wordt hiermee de succesvolle, jarenlange samenwerking uitgebreid die de NBA en ESPN al hadden in de Verenigde Staten en vele andere landen.

Meer dan 200 livewedstrijden per seizoen
Dankzij het partnership is ESPN in de gelegenheid om meer dan 200 livewedstrijden per seizoen uit te zenden in Nederland, waarbij met name de wedstrijden in het oog springen die deel uitmaken van het ‘NBA Saturdays and NBA Sundays presented by NBA 2K22’ European primetime initiative. Ook maken onder andere NBA-events als de Christmas Day Games, NBA All-Star, de NBA Playoffs, de Conference Finals en Finals deel uit van het pakket, aangevuld met NBA-gerelateerde studioprogrammering van de Amerikaanse ESPN-collega’s.

Rob Labree, director Programming & Production van ESPN: “Ik ben ongelofelijk trots een van ’s werelds meest spectaculaire en prestigieuze sportcompetities toe te voegen aan onze programmering. De NBA, met al zijn talenten, iconen en roemrijke teams, behoeft geen nadere introductie. De NBA wordt een prominent onderdeel van de ESPN-programmering, met veel livewedstrijden en populaire programma’s zoals ‘NBA Countdown’ en ‘NBA Today’.”

‘Geen betere tijd geweest om NBA-fan te zijn’

“We zijn verheugd dat we onze langlopende samenwerking met ESPN verder kunnen uitbreiden en zo fans in Nederland meer NBA-wedstrijden en verslaggeving dan ooit tevoren kunnen aanbieden”, zegt Adam Cox, NBA EME Senior Director, Global Media Distribution. “Dankzij de wedstrijden die primetime worden uitgezonden en de verslaggeving van de meest iconische momenten van het seizoen, kunnen we stellen dat er geen betere tijd is geweest om NBA-fan in Nederland te zijn.”

De eerste tip-off van het NBA-seizoen 2021-2022 is op dinsdag 19 oktober.

Bron en foto © ESPN

Vorig artikelDe Dating Quiz: kans op een ton én de liefde van je leven
Volgend artikelHeropening Mi-Store Xiaomi Benelux zorgt voor lange rijen in Rotterdam
Ik ben de eigenaar van Planetzone