Home Nieuws Sport Nieuws HSV fans gaan los op promotie maar hebben het mis

[Video] HSV fans gaan los op promotie maar hebben het mis

© Beelden Youtube

FC Heidenhem voor eerst naar Bundesliga 1, ook Darmstadt promoveert

Het was al een bizar knotsgek weekend en als je je dan nog afvraagt of het nog gekker kan? Jazeker!

HSV dacht eindelijk na 4 jaar weer te kunnen promoveren naar de Bundesliga 1. Hierdoor moest het zelf winnen en hopen dat Heidenheim zou verliezen. Darmstad die al zeker was van promotie stond op de voorlaatste speeldag op de eerste plaats gevolgd door Heidenheim. HSV stond op de derde plaatst wat betekend dat er promotie/degradatie wedstrijd gespeeld moet worden.

HSV won tegen het al gedegradeerde SV Sandhausen met 1-0. Tot de 90e minuut stond het bij het ook al gedegradeerde Jahn Regensburg – FC Heidenhem 2-1 waarbij inmiddels bij Sandhausen het laatste fluitsignaal was beklonken en de HSV supporters het veld van Jahn bestormde. Echter in de 93e minuut werd het bij Jahn Regensburg – FC Heidenhem 2-2 wat overigens nog niet genoeg was voor promotie. Maar die kwam er wel, sterker nog in de 99e minuut, oftewel 9e minuut van de blessuretijd kwam toch de verlossende treffer: 2-3 waardoor FC Heidenhem zelfs kampioen mag noemen van de Bundesliga 2 en voor het eerst in hun historie zijn intrede nemen in de Bundesliga 1.

Voor HSV, de club uit Hamburg, rest er niets anders op dan zich richten op de promotie/degradatie wedstrijd. HSV moet het opnemen tegen de nummer 16 van de Bunesliag 1 en dat is VFB Stuttgart.

HSV degradeerde in 2018 na 54 jaar uit de Bundesliga 1. De eerste 3 seizoenen werd de club vierde, vorig seizoen werd het derde en speelde het de promotie/degradatie wedstrijd tegen Hertha BSC Berlin, de club uit Berlijn die dit seizoen wel is gedegradeerd destijds de tweestrijd tegen HSV

Zie de twee onderstaande beelden waarvan de onderste het zenuwslopende verslag tussen FC Heidenheim en HSV in kaart brengen

Bundesliga Play – off

Donderdag 1 juni 2045 uur

VFB Stuttgart – HSV

Maandag 5 juni 20.45 uur

HSV – VFB Stuttgart

Wedstrijden zijn live op ARD,Duitsland 1 te volgen