Home Nieuws Sport Nieuws Kampioenschap in België wordt ware thriller: Drie clubs maken nog kans

Kampioenschap in België wordt ware thriller: Drie clubs maken nog kans

Het stadion was snel leeg in plaats van feestvreugde nadat de uitslag in 1-1 eindigde © PlanetZone

Antwerp FC dat vandaag na 66 jaar kampioen van België kon worden heeft het thuis laten liggen tegen Union. De wedstrijd eindigde in 1-1. Vincent Janssen, bezig aan een goed eerste seizoen in antgwerpen opende de score op aangeven van Calvin strengs. Door een eigen doelpunt van Arthur Vermeeren is ook Union nog in strijd voor de titel.

Zo’n 3 uur later begon de match in Brugge waar Club tegen KRC Genk speelde. Titelhouder Club was al uitgeschakeld voor het kampioenschap en verloor de wedstrijd met 1-3 waardoor Genk ook nog leeft en kans maakt op het kampioenschap. Joseph Paintsil (2x) en Patrik Hrosovsky scoorden voor de Limburgers.

Komende zondag spelen zal hoe dan ook de beslissing vallen. Union speelt thuis tegen Club Brugge en Antwerp meg het opnemen in en tegen Genk. Antwerp staat op de eerste plaats met 46 punten, evenveel als Union. Genk volgt op de derde plaatst met 45 punten. Mocht Union de wedstrijd winnen en in Genk wordt het een gelijkspel dan is Union na 88 jaar kampioen van België. Verliest Union dan maakt Antwerp of Genk kans op de felbegeerde titel mocht een van deze twee clubs winnen, het zou wel eens een ware thriller kunnen worden.

De wedstrijd vinden plaatst op zondag 4 juni gelijktijd om 18.30 uur plaats

Stand na vijf speelrondes:

  • Royal Antwerp F.C. 46 PTS
  • Union Sint Gilles 46 PTS
  • KRC Genk 45 PTS
  • Club Brugge 33 PTS

Resterende programma

Speeldag 6

Genk – Antwerp 04/06 18.30 u
Union – Club Brugge 04/06 18.30 u

Foto © Planetzone