Home Nieuws Sport Nieuws Thomas Beelen volgt van den Belt naar Feyenoord

Thomas Beelen volgt van den Belt naar Feyenoord

Thomas Beelen © PlanetZone

Thomas Beelen (22) maakt per direct de overstap naar Feyenoord, nadat beide clubs afgelopen zaterdagmiddag al een akkoord communiceerden. De centrale verdediger had nog een tweejarig contract in Zwolle, maar kon de afgelopen periode rekenen op veel interesse. Dat mondt nu uit in een transfer naar de landskampioen. Voor PEC Zwolle één van de beste transfers uit de clubgeschiedenis.

Beelen, afkomstig uit de PEC Zwolle Voetbalacademie, had lange tijd geen uitzicht op aansluiting bij het eerste elftal maar door de komst van de inmiddels vertrokken Dick Schreuder kreeg Beelen die mogelijkheid wél. In de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk maakte de mandekker, toen nog als middenvelder, zijn debuut. Zijn zeer verdienstelijke basisdebuut volgde in de laatste wedstrijd van dat seizoen thuis tegen PSV.

In het daaropvolgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werd Beelen centraal achterin geposteerd en dat bleek een gouden greep. Beelen kwam, ondanks een blessure, tot 30 optredens waarin hij ook eenmaal scoorde en vier assists afleverde.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,Thomas heeft zich sinds zijn debuut in nog geen anderhalf jaar tijd enorm ontwikkeld. Op zijn positie centraal achterin onderscheidde hij zich direct en was hij zowel verdedigend als opbouwend ijzersterk. Het was niet voor niets dat we tussentijds besloten zijn contract open te breken en te verlengen. Dat de topclubs uit de Eredivisie voor hem in de rij stonden de afgelopen weken is een compliment naar de staf van vorig seizoen en natuurlijk naar Thomas zelf. Voor hem breekt nu een nieuw hoofdstuk aan op een nog hoger niveau.”

Thomas Beelen: ,,Toen ik vlak na de degradatie in de laatste wedstrijd van het seizoen mijn basisdebuut maakte, had ik niet durven dromen dat ik nu deze stap zou maken. Het afgelopen jaar was fantastisch en ontzettend leerzaam. De trainers, mijn medespelers en natuurlijk de supporters hebben mij zóveel gebracht. Ik ben iedereen bij PEC Zwolle dankbaar voor de prachtige jaren die ik hier heb meegemaakt in de voetbalacademie en later bij het eerste elftal. Heel veel succes dit seizoen en hopelijk tot snel!”

Thomas Beelen stond ook in de belangstelling van PSV maar volgt uiteindelijk zijn naamsgenoot Thomas (van den Belt) die eerder de stap al maakte naar Feyenoord

Bron : PEC Zwolle Foto © PlanetZone