Home Nieuws Sport Nieuws Remon Enting treedt toe tot directie als financieel directeur Heracles Almelo

Remon Enting treedt toe tot directie als financieel directeur Heracles Almelo

Remon Enting © NESimages.nl - Michael Bulder

Per 1 juli 2023 zal Remon Enting toetreden tot de directie van Heracles Almelo als financieel directeur. Enting begon anderhalf jaar geleden op 1 januari 2022 in de rol van Manager Financiën & Bedrijfsvoering nadat hij zes jaar werkzaam was geweest bij De Graafschap.

Binnen de nieuwe governance structuur zijn reeds een Raad van Commissarissen en een Adviesraad gevormd. Vanuit de Raad van Commissarissen en de directie ontstond de wens om de directie uit te breiden met Enting als Financieel Directeur.

Hans Morsink, voorzitter van de Raad van Commissarissen, geeft aan: “Met het toetreden van Remon zijn de aanpassingen in de governance structuur van Heracles helemaal afgerond. Bovendien vinden we dat hij de juiste persoon op de juiste plek is. Met Remon en de overige directieleden (Rob Toussaint en Nico-Jan Hoogma, red) denken wij onze ambities voor de komende jaren nog meer te kunnen waarmaken.”

Remon Enting, de kersverse Financieel directeur, draagt graag bij aan die ambities: “Ik heb de afgelopen anderhalf jaar Heracles Almelo leren kennen als een mooie, warme club en werk heel erg prettig samen met de mensen binnen en rond de club. De ambities voor de toekomst spreken me enorm aan en daar draag ik graag aan bij. De club is bovendien financieel kerngezond en ik zal er alles aan doen om te zorgen dat dat zo blijft.”

Aanpassingen governance structuur voltooid

Op 18 mei 2022 is door Heracles Almelo aangekondigd met vertegenwoordigers van supporters, sponsoren, staf en andere belanghebbenden te werken aan een betere, duurzame organisatie van de club. Er zijn in de daaropvolgende maanden vier werkgroepen geformeerd met vertegenwoordigers van de supportersverenigingen, sponsoren, medewerkers, oud-spelers, (oud-)bestuurders, vrijwilligers, de burgemeester van Almelo en de directie van Heracles Almelo, aangevuld met externe experts. Deze werkgroepen hebben zich beziggehouden met vier thema’s: cultuur, structuur, voetbal en financiën.

Naar aanleiding van de conclusies van de werkgroep ‘Structuur’ is er een nieuwe governance structuur ingericht. Uitgangspunt bij het inrichten van de structuur van Heracles Almelo zijn de vier principes die ontleend zijn aan de Code Goed Sportbestuur van het NOC*NSF: verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie.

Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen fungeert als toezichthouder van de club. De Raad van Commissarissen bestaat nu uit vijf leden: Hans Morsink (voorzitter), Jeffrey Hinnen, Marnix Smit, Robert Kroon en Niek Gloudemans. Niek Gloudemans is onlangs benoemd tot vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Adviesraad
De Adviesraad bestaat uit zeven leden met vertegenwoordigingen vanuit de supporters, sponsoren en medewerkers van Heracles Almelo. Bob van Driel, Richard Nijkamp en Alexander Meijerink zijn de afgevaardigden vanuit de supporters. Gijs Westerbeek (Adwise), Magda Evers (Marquette Beheer) en Niels Mulder (Nielz Restaurant & Café) vertegenwoordigen de sponsoren en René Kolmschot neemt plaats in de Adviesraad namens de medewerkers van Heracles Almelo.

Bron: Heracles Almelo Foto © NESimages.nl / Michael Bulder