Home Nieuws Sport Nieuws Joris Kramer keert terug bij Go Ahead Eagles.

Joris Kramer keert terug bij Go Ahead Eagles.

Joris Kramer © Erik Pasman / Go Ahead Eagles

Joris Kramer keert terug bij Go Ahead Eagles. In het seizoen 2021/2022 speelde de verdediger al op huurbasis in De Adelaarshorst. Nu maakt hij definitief de overstap. Kramer heeft een overeenkomst getekend tot medio 2026.

In voetbaljaargang 2021/2022 werd Kramer gehuurd van AZ. In dat seizoen kwam hij tot dertig wedstrijden in het rood-geel, waarin hij tweemaal het net wist te vinden. Het doelpunt dat Kramer tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-3 winst) maakte, kunnen veel Eagles-supporters zich ongetwijfeld nog voor de geest halen. Hij kopte toen de winnende binnen, nadat Go Ahead Eagles eerder in de wedstrijd nog tegen een 1-3 achterstand aan had gekeken.

Thuiskomen
Na dat seizoen werd Kramer door AZ verkocht aan NEC. “Daar heb ik een fijne periode gehad. Na mijn blessure was ik alleen niet altijd zeker meer van een basisplaats. Toch is het een leerzaam seizoen voor mij geweest”, vertelt de 26-jarige verdediger. “Het voelt hier als thuiskomen. Ik heb heel veel zin om terug te keren”, zegt Kramer over zijn rentree in Deventer.

“Aan mijn seizoen bij Go Ahead Eagles heb ik een goed gevoel overgehouden. Destijds speelde ik mijn eerste wedstrijden in de Eredivisie en daar heb ik veel van geleerd.” Kramer sluit zondagochtend direct aan als de manschappen van hoofdtrainer René Hake de eerste training van het seizoen afwerken in Terwolde. ‘Klein Milanello’ is Kramer niet vreemd. Hetzelfde geldt voor een aantal teamgenoten die de verdediger op de eerste training treft. “Sommige jongens ken ik nog van mijn eerste seizoen bij Go Ahead Eagles. Toen ik wist dat ik terug zou keren, heb ik al even contact gehad met Bas Kuipers en Mats Deijl”, zegt hij. Spelers met wie Kramer al samenspeelde in De Adelaarshorst. “Ik kijk er naar uit om daar binnenkort weer te mogen voetballen”, zegt hij. Kramer: “In mijn vorige periode kwam ik altijd met plezier naar de club. Ik heb mooie herinneringen aan de supporters van Go Ahead Eagles. Elke thuiswedstrijd was een feestje om mee te maken.”

Bron: Go Ahead Eagles Foto © Erik Pasman /Go Ahead Eagles